Fogyás

Ezzel a 6 egyszerű trükkel tudsz a legkönnyebben fogyni

Létrehozva: 2024.02.01.

Egyél diót és ne dobd ki a görögdinnye héját! A dietetikusok szerint néhány trükkel érdemes kiegészíteni a táplálkozást, mert nemcsak fogyni lehet tőlük, hanem nagyon jó hatással vannak a szervezetre is.

Mindenki számára ismert ősrégi igazság, hogy sok gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztani, mert egészségesek. Egyértelmű, hogy a leveles zöldségek fogyasztása és a gyorsételek mellőzése tartós előnyökhöz vezetnek az egészség megőrzése érdekében. De vannak közöttük olyanok is, amik még fogyást is eredményeznek.

Érdemes megenni a  görögdinnye héja is, mert kevesebb cukrot és több rostot tartalmaz, mint a gyümölcs húsosabb részei. Lassan halad át az emésztőrendszeren, így csökkenti az éhségérzetet / Fotó: Pexels.com (Illusztráció)

1. Tartsd hűtve a diót és a magvakat

Nyilvánvaló, hogy a romlandó termékeket, például a tejet és a sajtot hűtőszekrényben kell tárolni. De a dietetikusok azt tanácsolják, hogy a dióféléknek és a magvaknak is ez az előnyös tárolása
A dió hűtése megakadályozza a bennük lévő zsírok oxidációját. Az oxidált zsírok számos egészségügyi problémáért felelősek, beleértve a szívbetegségeket és a koleszterinszint növelését is. Nem beszélve arról, hogy a kamrában tartott diófélék íze is rosszabb lesz egy idő után. 

2. Hagyd kint a fokhagymát és a hagymát néhány percig

A fokhagyma és a hagyma tele van B és C-vitaminnal, káliummal és antioxidánsokkal. Ezek nem csak az immunrendszert erősítik, de csökkentik a gyulladást is. Amikor levegőnek vannak  kitéve, akkor olyan vegyületek alakulnak ki bennük, melyek a koleszterinszintet és a vérnyomást is csökkentik.

3. Először főzd meg a paradicsomot

A nyers paradicsom gazdag C-vitaminban, rostokban és ásványi anyagokban. Ezek létfontosságúak a csontok egészségéhez, a jó alváshoz, az izmok egészségéhez és a sejtek helyreállításához is. Érdemes paradicsomot megfőzni fogyasztás előtt, mert  a likopin, amely a paradicsom fő tápanyaga, így sokkal könnyebben felszívódik a szervezetben. A likopin egy antioxidáns, amely csökkenti a gyulladást az egész szervezetben, megelőzve olyan súlyos a szívbetegség és bizonyos ráktípusok kialakulását. Az sem elhanyagolható, hogy a likopin segít a fogyásban is.

4. Ne dobd ki a görögdinnye héját

Érdemes megenni a görögdinnye héja is, mert kevesebb cukrot és több rostot tartalmaz, mint a gyümölcs húsosabb részei. Lassan halad át az emésztőrendszeren, így csökkenti az éhségérzetet. A héja citrullint is tartalmaz, egy olyan aminosavat, amely természetesen a májban és a belekben keletkezik, és segíti a szervezetet a salakanyagok és a káros anyagok eltávolításában. Nem utolsósorban az ágyban nyújtott teljesítményre is jótékony hatással van.

5. A zöldségeket csak párold

Nyilvánvaló, hogy a zöldségek tele vannak tápanyagokkal, nevezetesen C-vitaminnal és immunerősítőkkel. De ezenfelül segítik a sebgyógyulást és a megőrzik a bőr egészségétét is. A C-vitamin olyan tápanyag, amely a főzés során lebomlik. Ezért a zöldséget először meg párolni, és csak a végén szabad néhány percig sütni.

 Az egészséges zsírok segítenek a vitaminok felszívódásában / Fotó: Pexels.com (Illusztráció)

6. Fontos az olívaolaj

Ha zöldséget készítesz, ügyelj arra, hogy olívaolajat használj.  A  salátákat is mindig olívaolajos öntettel kell tálalni. Az olívaolaj omega-3 zsírsavat tartalmaz, mely segíti a fogyást.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek