Egyél diót és ne dobd ki a görögdinnye héját! A dietetikusok szerint néhány trükkel érdemes kiegészíteni a táplálkozást, mert nemcsak fogyni lehet tőlük, hanem nagyon jó hatással vannak a szervezetre is.
Mindenki számára ismert ősrégi igazság, hogy sok gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztani, mert egészségesek. Egyértelmű, hogy a leveles zöldségek fogyasztása és a gyorsételek mellőzése tartós előnyökhöz vezetnek az egészség megőrzése érdekében. De vannak közöttük olyanok is, amik még fogyást is eredményeznek.
Nyilvánvaló, hogy a romlandó termékeket, például a tejet és a sajtot hűtőszekrényben kell tárolni. De a dietetikusok azt tanácsolják, hogy a dióféléknek és a magvaknak is ez az előnyös tárolása
A dió hűtése megakadályozza a bennük lévő zsírok oxidációját. Az oxidált zsírok számos egészségügyi problémáért felelősek, beleértve a szívbetegségeket és a koleszterinszint növelését is. Nem beszélve arról, hogy a kamrában tartott diófélék íze is rosszabb lesz egy idő után.
A fokhagyma és a hagyma tele van B és C-vitaminnal, káliummal és antioxidánsokkal. Ezek nem csak az immunrendszert erősítik, de csökkentik a gyulladást is. Amikor levegőnek vannak kitéve, akkor olyan vegyületek alakulnak ki bennük, melyek a koleszterinszintet és a vérnyomást is csökkentik.
A nyers paradicsom gazdag C-vitaminban, rostokban és ásványi anyagokban. Ezek létfontosságúak a csontok egészségéhez, a jó alváshoz, az izmok egészségéhez és a sejtek helyreállításához is. Érdemes paradicsomot megfőzni fogyasztás előtt, mert a likopin, amely a paradicsom fő tápanyaga, így sokkal könnyebben felszívódik a szervezetben. A likopin egy antioxidáns, amely csökkenti a gyulladást az egész szervezetben, megelőzve olyan súlyos a szívbetegség és bizonyos ráktípusok kialakulását. Az sem elhanyagolható, hogy a likopin segít a fogyásban is.
Érdemes megenni a görögdinnye héja is, mert kevesebb cukrot és több rostot tartalmaz, mint a gyümölcs húsosabb részei. Lassan halad át az emésztőrendszeren, így csökkenti az éhségérzetet. A héja citrullint is tartalmaz, egy olyan aminosavat, amely természetesen a májban és a belekben keletkezik, és segíti a szervezetet a salakanyagok és a káros anyagok eltávolításában. Nem utolsósorban az ágyban nyújtott teljesítményre is jótékony hatással van.
Nyilvánvaló, hogy a zöldségek tele vannak tápanyagokkal, nevezetesen C-vitaminnal és immunerősítőkkel. De ezenfelül segítik a sebgyógyulást és a megőrzik a bőr egészségétét is. A C-vitamin olyan tápanyag, amely a főzés során lebomlik. Ezért a zöldséget először meg párolni, és csak a végén szabad néhány percig sütni.
Ha zöldséget készítesz, ügyelj arra, hogy olívaolajat használj. A salátákat is mindig olívaolajos öntettel kell tálalni. Az olívaolaj omega-3 zsírsavat tartalmaz, mely segíti a fogyást.