Pofátlanság

Visszatért a Revolutos kéregető Csillaghegyen - Videó

E. R. A.

Létrehozva: 2024.03.10.

Már azt hitte K. Eszter, hogy végre újra a béke szigete lehet Csillaghegy, mert rövid időre eltűnt az őt és a környéken élőket is zaklató férfi. Épphogy fellélegzett az anyuka, a Revolutos kéregető visszatért.

Továbbra sincs nyugta a csillaghegyieknek a környék leghírhedtebb kéregetőjétől. A férfi hamis történetekkel próbál pénz kicsikarni az emberektől és Revolutra kéri, hogy utalják neki a zsetonokat. Egy időre eltűnt, ám most mégis visszatért.

Újra kéreget Csillaghegyen a férfi, aki Revolutra is fogad utalásokat.
Még mindig Csillaghegyen kéreget a férfi, aki Revolutra is várja az "adományokat" / Fotó: Bors olvasó

A kerületiek két éve napi szinten küzdenek azzal a férfivel, aki az egyik, Ürömi útnál lévő közlekedési lámpánál álldogál, majd feltűnő – olykor katonai – ruhában odalép az épp zöldre várakozó autósokhoz, hogy pénzt csikarjon ki tőlük. A közeli oszlopon QR-kódos plakáton hirdeti: Revolutra várja az „adományokat”. Ráadásul egy Ford autóval parkol a közelben, onnan indul el kéregető körútjára.

"Semmi baja!"

Eszter naponta jár el az autójával a Csillaghegyi fürdőnél, hogy óvodába vigye a gyermekét. Az anyukát bosszantja az ott kéregető férfi. 

- Azt hazudja, hogy beteg, de látszik, hogy semmi baja! Nem akarom, hogy a gyerekem csaló közelében éljen! - húzta alá a Borsnak a nő.

Az anyuka tehetetlenségében riadót fújt az egyik Facebook-csoportban, hogy a többi környéken élőt figyelmeztesse – erről a Metropol számolt be elsőként. A cikk megjelenése után a csalónak vélt alak egy időre eltűnt, Eszter pedig már fellélegzett, mígnem újra megjelent az alak. 

Olyan jó volt, nyugodt voltam, hogy végre eltűnt, erre újra megjelent. Lehet túl nagy visszhangot kapott, azért vonult vissza, de csak egy hétig bírta. Azóta már újabb plakátot is kitett, most már kettő van. Az eszem megáll!

 - részletezte a Borsnak Eszter.

"Le fogom tépni"

A nőnek elege van a férfiból, és bár jelentette a helyi közterület-felügyeletnél a férfit, máig nem történt változás. Tehetetlenségében úgy döntött, a saját kezébe veszi az ügyet. 

- Le fogom tépni a hirdetéseit! Ha ő szabadon felragaszthatja, én eltüntethetem – mondta az anya, aki nyomozásba is kezdett a férfi miatt.

Sokan havonta utalnak neki Revolutra, hiába mondom nekik, ne tegyék, mert nettó csaló

– folytatta Eszter.

Most már két helyen is QR-kóddal hirdeti magát egy kéregető férfi /
Most már két helyen is QR-kóddal hirdeti magát a kéregető férfi / Fotó: Borsonline olvasó

Összefogást akar

Az anya egyik reggel a gyermekét vitte óvodába, amikor meglátta a Revolutos kéregetőt az autójától nem messze. Egy másik jármű sofőrjével beszélgetett az illető, és úgy döntött levideózza. A felvételt a Borssal is megosztotta: ezen látszik, jókedvűen társalog az autóssal a kéregető.

Eszter nemcsak saját plakátleszedő akciót akar, hogy megállítsa a férfit, hanem csapatot is szervezne. 

- Szeretném, ha összefognánk az itt élőkkel, és együtt feljelentenénk és a köztereseknek is szólnánk. A férjem már hallani sem akar erről a csalóról, olyan sokat emlegetem  (mondja nevetve), de nem hagyhatjuk, hogy ezt csinálja. Jóérzésű embereket ver át vele, hogy ő beteg. Még a haját is leborotválja, hogy annak tűnjön. Térjünk már észhez! – zárta szavait Eszter.

Alább láthatód Eszter felvételét:

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek