Agydaganat

Bizsergő érzés fogta el, elhunyt a 39 éves édesanya, már nem tudta megölelni a gyermekeit

K. C.

Létrehozva: 2024.05.28.

Az orvosok nem tudtak segíteni a fiatal édesanyán, esküvője után pár hónapra el is hunyt.

Michelle Noakes nem volt más, mint a legtöbb menyasszony. Az álomesküvőjén az idegesség és az öröm keveredett benne. Talán épp emiatt nem foglalkozott vele, hogy a látszólag normálisnak tűnő izgatottságon felül bizsergést is érzett az arcán, meg a kezén.

gyertya, gyász, tragédia, halál
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Kezdetben csak az esküvő hatásának tulajdonította, de aztán a tünetei súlyosbodtak. Hónapokkal később agresszív és operálhatatlan agydaganattal diagnosztizálták Michellet. Magánkezelésben részesült, de még így is elvesztette a beszédkészségét, látását és mozgásképességét.

- Élete szerelmével, Simonnal kötött esküvőjének reggelén Michelle említette, hogy bizsergő érzés van az arcában, mintha tűszúrások érződnének. Emlékszem, anyu arra biztatta, hogy ne aggódjon emiatt, és azt tanácsolta neki, hogy az esküvő után keressen fel egy háziorvost – mesélte Michelle testvére, Sam Williams.

Egy sebész fedezte fel Michelle agydaganatát, ami mivel mélyen az agytörzsben helyezkedett el, nem tudták megoperálni. Kétféle kemoterápiával próbálkozott, de egyik sem tudta zsugorítani a daganatot. Még az év júniusában, 19 hónappal a diagnózis felállítása után, és közvetlenül a 40. születésnapja előtt elhunyt. Halála előtt arról álmodott, hogy megölelje a gyermekeit, de már ahhoz sem volt ereje.

- Michelle nagyon egészségtudatos volt, ezért nagyon igazságtalannak éreztük, amikor megtudtuk, hogy rákos, de hamarosan rájöttünk, hogy az agydaganatok mennyire válogatás nélküliek. Egyszerűen annyira igazságtalannak tűnt - tette hozzá a testvére. 

Michelle, aki PR-szakemberként dolgozott, férjét, Simont, valamint gyermekeit, Ottot és Poppyt hagyta hátra. Családja azóta több mint 7000 fontot (kb. 3,1 millió forintot) gyűjtött össze az agytumor-kutatás számára az emléke előtt tisztelegve.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek