Rengeteg bosszúságot spórolsz meg, és még a takarítást is megúszhatod, ha erre figyelsz!
Eleged van abból, hogy amikor a fel akarsz forralni valamit, a lábas tartalma hirtelen mintegy "életre kel" és kiömlik a tűzhelyre? Egy ausztrál édesanya árulta el, hogy ő milyen trükkel akadályozza meg ezt a folyamatot. Így még az sem baj, ha nem vagy olyan éber a főzés minden pillanatában...
A queenslandi Leanne Neiland szerint gyerekjáték a főzés, ha az edényünk belső peremét étolajjal kenjük be, mielőtt vizet forralunk.
Ezt nem tudtam! Mostantól ezt fogom csinálni
– írta egy internetező az olajos technika láttán. Az anyuka további tippeket is megosztott a követőivel. Mint elárulta, ő a maga részéről amint kibont egy üveget vagy konzervet, egyből ráírja az aznapi dátumot, így mindig tudja, meddig használhatja fel biztonsággal az élelmiszert.
A konyhában is hasznos csodaszerről, az ecetről itt írtunk, amely még a serpenyőkre az évek alatt, újabb és újabb rétegben lerakódott, majd ráégett zsír eltávolítására is képes.