Érettségi

Fontos figyelmeztetés az érettségizőknek: a szakértő elárulta, min múlhat a jó eredmény

Létrehozva: 2024.05.06.

Sok diák elköveti ezt a hibát.

Május 6-án elkezdődtek a kötelező tantárgyak érettségi vizsgái. Rengeteg diák izgul, hiszen ez egy kiemelten fontos pillanat az életükben. Sok múlik ezen, így lényeges, hogy a fiatalok rendesen felkészüljenek, és a lehető legjobb állapotban mérettessék meg magukat a nagy napon – de sajnos vannak, akik még csak nem is sejtik, hogy bizonyos dolgokkal mekkorát árthatnak maguknak.

Illusztráció / Fotó: Ruprech Judit

A Semmelweis Egyetem dietetikusa, Dr. Bodor Zsanett rendkívül fontos dolgokra hívta fel a figyelmet, ugyanis nagyban befolyásolhatja az érettségi eredményét az, hogy a diákok hogyan étkeznek, milyen ételeket, italokat fogyasztanak a vizsgaidőszakban.

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul

– olvasható Semmelweis.hu-n.

Ezek alapján mindenképp érdemes a diákoknak rendesen kialudniuk magukat, illetve tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételeket fogyasztaniuka sok cukrot, illetve a gyorséttermi ételeket pedig ajánlott elkerülni, mert azok csökkenthetik a koncentrációt.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek