Baktérium

Hajszálon múlott az 5 éves fiú élete a bárány simogatás miatt: „Akár meg is ölhette volna”

K. C.

Létrehozva: 2024.05.28.

Az anyuka minden óvintézkedése hiábavalónak bizonyult. Megdöbbent a család a sokkoló eseményen.

Egy anyuka azt állítja, hogy ötéves fia kórházba került egy állati eredetű parazitával, ami „akár meg is ölhette volna”, miután meglátogatott egy farmot, ahol volt egy állatsimogató.

Képünk illusztráció / Fotó: Pexels

- Egy kellemes családi kirándulásra jöttünk, és egy olyan baktériummal távoztunk, amely akár meg is ölhette volna őt. Minden óvintézkedést megtettünk, kezet mostunk, amikor ott voltunk, levettük a cipőt a kocsiban, forró zuhany volt, amikor hazaértünk, a saját ételünket ettük, és ő mégis megbetegedett - mondta a birminghami kétgyermekes anyuka a Sun Healthnek.

Tíz nap telt el, amikor Elit súlyos rosszullét és hasmenés kezdte gyötörni. A kórházban a kisfiú állapota gyorsan romlott, miközben az orvosok vizsgálatokat végeztek, hogy kiderítsék a betegség forrását. Szinte állandóan hányt, lázas lett, nem tudott enni és inni, és nagyon letargikus lett. Elkapott egy kriptosporidiózis nevű betegséget, amely az embereket és a haszonállatokat egyaránt megbetegítheti.

- Látni, ahogy a fiam infúzióra van kötve, ahogy vért vesznek a karjából, és ahogy nem tud vizet inni, egyszerűen borzalmas volt. Annyira ijesztő volt. Minden nap sírtam. Minden alkalommal, amikor azt hittük, hogy már túl van a nehezén, újra nagyon beteg lett. Soha többé nem akarok ilyesmin keresztülmenni. Hetekbe is beletelhet, mire meggyógyul – tette hozzá Kelly.

Bár bárki elkaphatja a kórokozót, általában az öt évnél fiatalabb gyermekeket fertőzi meg, és napokig vagy hetekig tartó, vizenyős hasmenést, hányást és hasfájást okoz. A négynapos kórházi kezelés után Eli hazakerült, de még mindig nagyon beteg.

Nem Eli volt az egyetlen kriptospóridiózisos gyermek a kórházban, aki azon a bizonyos farmon járt. A worcestershire-i Gannow Farmon azóta vizsgálatokat folytatnak a szakértők.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek