Adomány

Nélkülözhetetlen segítség Bicske városának: Mészáros Lőrinc maga adta át az adományát

Bors

Létrehozva: 2024.05.28.

Módosítva: 2024.05.28.

Mészáros Lőrinc - magánemberként - speciális betegszállító kisbuszt adományozott kedden a bicskei Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ - Kapcsolat Központnak.

Óriási segítséget kapott Bicske városa Mészáros Lőrinctől, az üzletember ugyanis maga adott át egy Volkswagen Carevelle autót Bicske Polgármesteri Hivatában, amit az Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ - Kapcsolat Központ működtet majd a helyi, mozgásukban korlátozott lakosok, időseken és rászorulók életének könnyebbé tétele érdekében. 

Zagyi Jánosné Marika helyi lakos,  Szabó Ágnes, a Kapcsolat Központ intézményvezetője (jobbra) és Czekmaiszter István, a Kapcsolat központ munkatársa (balra)  Fotó: MG/Ripost

Óriási segítség nekünk ez az autó

mondta Ripostnak Zagyi Jánosné bicskei lakos. "Ez segítség a mindennapokban, az orvosi ellátásban, abban, hogy eljussunk a szakrendelésekre, akár távolabbi vizsgálatokra is elvisznek minket, Fehérvárra vagy Budapestre. Jó, hogy van rámpája, mert így tolókocsival is be tudunk ülni. Én nehezen mozgok, ezért az is nehezen megy, hogy beszálljak egy autóba – tette hozzá Marika

Tényleg óriás dolog ez annak, aki a mozgásában korlátozott és a napi szintű közlekedés is gondot okoz. Sokan az anyagi helyzetük miatt nem tudnak saját autót venni. 

Mészáros Lőrinc jól ismeri a várost, hiszen Bicskén élt.

Fontosnak tartom, hogy az ember mindig tudjon segíteni és észrevegye, hol van erre szükség 

emelte ki Mászáros a lapnak. - "Legjobb lenne persze, ha senkinek nem lenne szüksége erre az autóra."  

A Jóisten sokat adott nekem, ebből megpróbálok jelentős mértékben visszaadni a rászorulóknak

idézi az MTI az üzletember, aki még hozzátette, ezért is hozott létre cégcsoportja több alapítványt, amelyek éves szinten több mint egymilliárd forintot adományoznak országszerte.

MÉSZÁROS Lõrinc
Speciális betegszállító kisbusz, amelyet Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa - magánemberként - adományozott a bicskei Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ - Kapcsolat Központnak 2024. május 28-án Fotó: Vasvári Tamás

Bicske vezetői nagyon figyelnek az itt lakókra és ahol lehet, megkönnyítik az emberek életét.

"Nagy dolog történt most a mi életünkben, amikor egy olyan szolgálat kapott támogatást, amelyik hátrányos helyzetű, mozgásukban korlátozott embereknek nyújt napi szinten támogatást és ezt egy eddig egy tízéves autóval végezte. Az autó fenntartását, az üzemanyagot az önkormányzat állja, de a Kapcsolat Központon keresztül tudják használni az új járművet a helyi lakosok" – mondta lapnak Szabó Ágnes, az Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ - Kapcsolat Központ intézményének vezetője. 

Évente legalább 20 ezer kilométert teszek meg ezzel az autóval, annyira nagyon nagy szükség van rá

fogalmazott  Czeikmaszter István, a Kapcsolat központ munkatársa, aki napi szinten szállítja a helyi, mozgásukban korlátozott lakosokat orvosi vizsgálatokra, szakrendelésre, akár a fővárosba is, ha erre szükség van. 

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Bálint Istvánné, Bicske polgármestere, Mészáros Lőrinc és Szabó Ágnes, az Egyesített Családsegítő és Gondozási központ-Kapcsolat központ intézmény vezetője. Fotó: MG

Mészáros Lőrinc saját magánvagyonából adományozta Volkswagen Caravelle típusú gépjárművet a városnak. Ezt az autót több speciális felszereléssel is ellátták. Kialakítottak az oldalajtón egy fellépőt azoknak az időseknek és nehezebben mozgó embereknek, akik a saját lábukon be tudnak szállni, hátul pedig a tolókocsival utazóknak alakítottak ki rámpát és kerekesszékes rögzítési lehetőséget a hátsó utastérben. Az új autó egyszerre kilenc személy szállítására alkalmas és még gyerekülés is  van benne írja a Ripost. 

"Mi a támogató szolgálaton keresztül mindig ott vagyunk a bicskeieknek, amikor szükségük van segítségre. Mi itt jó csapat vagyunk"– mosolygott Bálint Istvánné, Bicske polgármestere. "Nagyon szeretem, ha a körülöttem lévő, segítségre szoruló embereknek ott vagyunk és én a végsőkig elmegyek, nekem ez a dolgom, hogy ott legyünk, ahol szükség van ránk. Mi egy jó csapattal dolgozunk együtt, akik szívvel és lélekkel mindent megtesznek a rászorulók érdekében.

A lap szerint ebben volt most komoly segítségükre Mészáros Lőrinc, aki nem először adakozik Bicskének. Közel két évvel ezelőtt egy tűzoltóautó megvásárlásában segített a magánvagyonából 100 millió forinttal, legutóbb pedig karácsonykor 500 lakosnak adott 15-15 ezer forint értékben ajándékot. 

Támogat minden olyan ügyet, ami közösséget épít. Mindenben számíthatunk rá és ez nagyon fontos, nemcsak nekem, hanem az egész településnek

hangsúlyozta a polgármester.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek