Szavazz a békére

„Aki a Fideszre szavaz, a békére szavaz!” – Orbán Viktor is leadta a szavazatát

N.T.

Létrehozva: 2024.06.09.

Módosítva: 2024.06.09.

A miniszterelnök feleségével érkezett a voksolás helyszínére.

Egyre több hazai politikus adja le szavazatát a 2024-es választásokon, Szijjártó Péter és Deutsch Tamás után Orbán Viktor is leadta a szavazatát. 

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szavazni érkezik az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53-as számú szavazókörben 2024. június 9-én Fotó: Koszticsák Szilárd

Leadta a szavazatát Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő a Zugligeti Általános Iskola épületében voksolt felesége, Lévai Anikó társaságában. Az eseményről a Facebook-oldalán is megosztott egy fotót, amelyhez ezt írta: 

Aki a Fideszre szavaz, a békére szavaz!

A miniszterelnök már nyilatkozott is a szavazással kapcsolatban. 

Az ország nem megosztott! Az ország demokratikus. Vannak különböző vélemények

– mondta Orbán Viktor a HírTV beszámolója szerint.

"Négy lányom van és egy feleségem. Azt tanultam meg, hogy legjobb ha azt teszem amit a nők mondanak".reagálta a miniszterelnök arra a kérdésre válaszolva, hogy kire szavazott.

Minden választásnak van tétje

 – jelentette ki az eseményekkel kapcsolatban Orbán Viktor.

Hozzátette: állampolgári részvételre épülő politikai rendszerben a vélemények legerőteljesebb kifejezési formája a választás. Az egyetlen biztos pont a döntéshozók számára a választási eredmény. Ma a háború vagy a béke kérdése a tét, az, hogy a magyarok menjenek, vagy inkább maradjanak ki a háborúból. Ez egy olyan ügy, amelyben véleményt tudnak mondani az emberek.

Végezetül pedig kiemelte:

Most, hogy van egy összeurópai kérdés ez pedig a háború vagy béke, menjen-e Európa háborúba vagy ne menjen. Mi magyarok menjünk-e velük, vagy inkább maradjunk ki, ez egy olyan ügy, amelyben véleményt tudnak mondani az emberek. Én ezért is igyekeztem európai választás legfontosabb kérdésévé éppen ezt tenni, mert meggyőződésem szerint ez a legfontosabb kérdés, aztán pedig dönt persze a kormány iránti bizalomról is. 

"Nekem mindig fontos az a visszajelzés, hogy volt egy választás legutóbb 2022-ben, akkor kaptunk egy támogatást abszolút számban is, és arányokban is, az alapján végezzük a munkánkat, és én most egy hírt fogok kapni arról, hogy egyébként megvan-e még az a bizalom ami két évvel ezelőtt megvolt, esetleg nőtt, ne adj Isten csökkent, ezeket is megpróbálom majd kiolvasni a választási eredményből".

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek