Rák

„Apaként ez a legnehezebb dolog" - romlani kezdett Martin lányának a látása, nem élte túl

L.A.

Létrehozva: 2024.06.25.

A család teljesen összetört.

A fodrásznak készülő lány nem szólt az apjának, Martinnak, hogy a szemével egyre rosszabbul lát, az optikus felkeresését pedig egyre csak húzta. Két évvel később, 18 évesen Abi meghalt, miután a látásproblémákat okozó ritka melanoma elterjedt a szervezetében.

gyertya, gyász, tragédia, halál
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Most az összetört szívű apuka arra kéri a többi szülőt, hogy gondoskodjanak gyermekeik szemének rendszeres ellenőrzéséről.

Ha három hónappal korábban szólt volna nekünk, talán a kezelés bevált volna

- mondta Martin.

Abi tavaly szeptemberben bekövetkezett halála sokként érte családját és az ismerőseit. A helyiek azóta 9 millió forintnyi összeget gyűjtöttek össze a Young Lives VS Cancer nevű jótékonysági szervezetnek, amely a fiatal lányt támogatta az utolsó napjaiban. 

A szem melanomája okozta a bajt. Még csak nem is hallottam róla korábban. Néha az életben nem kapunk esélyt arra, hogy helyrehozzuk a dolgokat. Apaként ez a legnehezebb dolog, amin valaha át kellett mennem. Csecsemőkorától kezdve védtem Abit, ő volt a mindenem. Sokszor valószínűleg a látásromlás csak azt jelenti, hogy szemüvegre van szükséged, de sose vállald a kockázatot! Nem tudhatod, hogy mekkora a baj, inkább vizsgáltasd ki.

A látás megváltozása a látásromlásnál sokkal többre is utalhat, például agydaganatra, agyvérzésre vagy cukorbetegségre.

Hirtelen egy nap azzal állt elő, hogy alig lát valamit. Mérges lettem rá, hogy miért nem egyből szólt. 

Kiderült, hogy a szem hátsó részét érintő ritka rákfajtával állnak szemben. A kezelések először sikeresnek bizonyultak, ám Abi állapota romlani kezdett. El kellett távolítani a szemét, de még ez sem volt elég: a rák súlyosabbnak bizonyult, és átterjedt a tüdejére. A lány nem élte túl a betegséget - írja a The Sun.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek