Tesla

Népőrület, izmozás: Budapesten Elon Musk Tesla monstruma - Galéria

E. R. A.

Létrehozva: 2024.06.13.

Tátott száj, elképedt tekintetek – így fürkészték Budapesten a világ leggazdagabb emberének apokaliptikus monstrumát, a Tesla új autóját. Elon Musk régóta dédelgetett álma vált valóra az új autómodelljével. A járművet az Operánál állították ki. Mutatjuk!

Két napja pörögnek rajta a Magyar Állami Operaház épülete mellett, milyen futurisztikus autóval rukkolt elő Elon Musk. Az X (Twitter) guruja évek óta rebesgette, hogy előáll a „jövő autójával”, a Cybertruckkal. A könnyűnek szánt teherautó teljesen elektromos, és inkább hasonlít egy tankra, ám az új Tesla-modell olyan egyedi, hogy az európai turnéján csodájára járnak.

Elon Musk cége, a Tesla bemutatta a legújabb autóját /
Elon Musk (a képen) cége, a Tesla bemutatta a legújabb autóját / Fotó:  Bors

Batmobil vagy tank?

A Tesla nemrég dobra piacra az új modelljét. A tankszerű, áramvonalas monstrum mintha a jövőből jött volna – ezt az érzést kelti legalábbis, amióta 100 állomásos európai turnéjára indította Elon Musk. A multimilliárdos négykerekűje június 12-15-e között Budapesten is megtekinthető több helyszínen: Újpesten és az Operánál is kiállítottak egy-egy ilyen Tesla modellt.

A turné Cyber Odyssey névre hallgat, a körút célja pedig hogy bárki szemügyre vehesse a Cybertruckot. Jó kis marketingfogás, mi tagadás! A Bors az Operánál szemlélte meg a Batmobilra hajazó szuperjárművet. Kétségtelen: nemcsak a kinézete, a mérete is olyan, mintha földönkívülieknek tervezték volna. Elképesztő formája van és hatalmas – 5,6 méter hosszú, 2,2 széles –, így bátran kijelenthető: Budapest szűk utcaszakaszain szinte át se tudna haladni.

Rabul ejtette az embereket

Az autó tesztelésére egyelőre nincs lehetőség, mivel európai rendszámot egyelőre nem kapott, és nem is tervezik a bevezetését – így inkább izmozás a budapestiekkel szemben a mutogatása. Mégis, olyan látványos a Cybertruck, hogy a Bors ottjártakor gyerekeket és felnőtteket is rabul ejtett a látványa. Nagyjából harmincan szemlélték egyszerre az autót.

Az új Tesla-modellnek tágas tere van, magas üléshelyzetet alakítottak ki benne, és az ablakemelő valamint vészvillogónak van egyedül fizikai gombja – minden más digitális. A kormánya is futurisztikus; szarvra emlékeztető formája van. Kétmotoros és hárommotoros verzióban is elérhető az Egyesült Államokban: a kétmotoros átszámolva 28 millió forintba kerül, a kipengetett összegért cserébe pedig jövőpackot kapunk: 547 kilométert tesz meg az autó egy töltéssel, ráadásul álló helyzetből 4,1 másodperc alatt gyorsul fel 100 kilométer/óra sebességre. A hárommotoros típusa se kutya: 34,9 millió forintba kerül, de cserébe 515 kilométert tesz meg egy töltéssel, 2,6 másodperc alatt gyorsul százra. Nem semmi, ugye? 

Mutatjuk a jövő (?) autóját!

A képre kattintva megnyílik a fotógaléria!

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek