Baleset

Szörnyű buszbaleset történt: hárman meghaltak, többen az életükért küzdenek

Létrehozva: 2024.06.30.

A busz egy lakókocsit vontató autóval ütközött, rengeteg a sérült.

Három nő meghalt, négyen az életükért küzdenek és több tucatnyian megsérültek az észak-queenslandi szörnyű balesetben. A busz egy lakókocsit vontató autóval ütközött vasárnap a Bruce Highway mentén, a Wilson Creek pihenőhely közelében. Mintegy 33 ember utazott a városközi Greyhound buszon, amely Bowen és Townsville között közlekedett. A lakókocsit vontató autóban ketten ültek. A baleset következtében a busz a vonatsínekre borult.

Queensland, Ausztrália, baleset
Hárman vesztették életüket az Ausztráliában történt rettenetes balesetben  Fotó: YouTube

A queenslandi mentőszolgálat megerősítette, hogy több embert ápolnak, legalább 24 utas könnyű sérüléseket szenvedett. Az áldozatok száma miatt osztályozási rendszert alakítottak ki. A helyszínre három mentőhelikoptert is riasztottak. A sérült utasok közül hatot az Ayr Kórházba, egyet pedig a Townsville Egyetemi Kórházba szállítottak.

A Courier Mail  szerint a busz utasainak egy része beszorult a roncsokba. A QAS szóvivője kaotikusnak és kihívást jelentő jelenetnek minősítette a jelenetet. 

"A mentősök a helyszínen vizsgáltak meg több embert, akik életveszélyes sérüléseket szenvedtek, miután két jármű ütközött egy busszal a Bruce Highway-n Bowentől északra" – mondta.

A balesetben csak a buszon utazók sérültek meg, három nő meghalt, de róluk többet nem árultak el. A kocsiban utazóknak nem lett baja.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek