Időjárás

Derűre ború: ismét záporok zavarhatják meg a napsütést

H. A.

Létrehozva: 2024.06.08.

Elszórt zivatar várható a kánikula közepette.

Estig napos, majd gomolyfelhős idő valószínű - jósolja a mai napra a Köpönyeg. Estétől aztán nyugat felől egy kiterjedt zivatarrendszer érkezik, mely fokozatosan kelet felé halad, kb. éjfélig éri el a Duna vonalát. 29 és 33 fok közötti meleg, délen hőség lesz.

A mai időjárás / Fotó: Köpönyeg.hu

A HungaroMet Nonprofit Zrt. veszélyjelzésében ezúttal is csaknem az ország egészére citromsárga riasztást adtak ki a zivatarok miatt, négy vármegyére pedig a magas középhőmérséklet miatt is: a napi középhőmérséklet ezeken a területeken 25 °C felett alakulhat.

 Fotó: met.hu / Országos Meteorológiai Szolgálat

Vasárnap a hajnali zivatarok elvonulása után sok napsütés várható, napközben már kicsi az esély csapadékra. A nyugati, északnyugati szél megélénkül, és 29-30 fok lesz a valószínű.

 

Hétfőn a gyakran erősen gomolyfelhős égből több helyen alakul ki zápor, zivatar. Erős lesz az ÉNy-i szél. 24 és 32 fok között változik a hőmérséklet - nyugaton lehet már hűvösebb idő.

 

Kedden sok napsütésre van kilátás, már csak elvétve fordulhat elő zápor. 25 és 30 fok közötti kellemes nyári idő ígérkezik.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek