UFO

Drámai kijelentést tettek a tudósok: az idegenek köztünk járhatnak

Létrehozva: 2024.06.13.

Új tanulmányban részletezték álláspontjukat.

Az utóbbi időben egyre megszaporodott az UFO-észlelések száma. Így nem csoda, hogy sokan már azt hiszik, hogy az idegenek valóban közöttünk vannak.

Ufo,,An,Alien,Saucer,Hovering,Above,The,Field,In,The
Az idegenek közöttünk járhatnak? Fotó: Marko Aliaksandr

A Harvard tudósainak egy csoportja most elmagyarázza, miért gondolják úgy, hogy az idegenek „köztünk járnak”. Új tanulmányukban, melynek címe "A kriptoföld hipotézis: A tudományos nyitottság az azonosítatlan rendellenes jelenségek rejtett földi magyarázatára",  három tudós ismertette álláspontját az UFO- (vagy UAP-) jelenségekről.

Tim Lomas, Brendan Case és Michael Paul Masters magyarázattal szolgáltak a „földönkívüli jelenségekkel kapcsolatos folyamatos aggodalomra”.

Az ilyen jelenségekre vonatkozó hipotézisek általában két osztályba sorolhatók: hagyományos földi magyarázat (pl. ember alkotta technológia), vagy földönkívüli magyarázat (pl. fejlett civilizációk a kozmosz más részeiről) 

- fejtették ki, majd így folytatták:

− Létezik azonban egy harmadik kisebbségi hipotézisosztály is: egy nem hagyományos földi magyarázat, amely kívül esik a világegyetemről alkotott uralkodó konszenzuson.

A tudósok egy „ultraterrestrikus hipotézis” elméletét terjesztették elő, amely „egy alcsoportként magában foglalja a "kriptoterrestrikus teóriát”, hozzátéve: 

Nevezetesen azt az elképzelést, hogy az UAP olyan intelligens lények tevékenységét tükrözheti, amelyek itt a Földön (pl. a föld alatt) és/vagy annak közeli környezetében (pl. a Holdon) rejtőzködnek, és/vagy akár »köztünk járnak« (pl. embernek adják ki magukat).

Megjegyzik, hogy ezek az alcsoportok lehetnek „technológiailag fejlett” civilizációk is, amelyek régen elpusztultak, de más formában tovább élnek, akár egy intelligens dinoszauruszként. 

A NASA éppen ezért végez különböző kutatásokat, hogy segítsen megválaszolni alapvető kérdéseket, többek között azt, hogy egyedül vagyunk-e a világegyetemben - írja a Ladbible.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek