Karrierváltás

Lemondott egy nő az egyetemi diplomájáról: most több milliót keres - Videó

KL

Létrehozva: 2024.06.13.

A hölgy más sikereket is magáénak tudhat.

Lexi Abreu már villanyszerelőként dolgozik, és évi 200 ezer dollárt (több mint 70 millió forintot) keres. De ezt a nagy összeget nem a munkaadója fizeti ki neki.

tanulás, tanulmány, kutatás, diploma, végzettség, kereset,
A lány a diploma helyett a kétkezi munkát választotta Fotó: Pexels

Amikor a fiatal nő 2019-ben elvégezte az orvosi egyetemet, az emberek arra számítottak, hogy a tudomány vagy az egészségügy területén kap majd munkát. Lexi Abreu eredetileg sebész szeretett volna lenni, miután az iskola alatt egy kórházban dolgozott, ám később úgy döntött, hogy ez nem illik hozzá.

Utáltam. Azt gondoltam... Nem vagyok ide való

- nyilatkozta a fiatal nő.

Így Lexi - aki 2015-ben egy cégnél gyakornokként kezdett dolgozni, és a tanulás mellett villanyszerelői munkákat is vállalt -,  később főállású villanyszerelő lett.

− Ez rendkívül kifizetődő. A munka végén bekapcsolhatod az áramot, és láthatod, hogy az egész rendszer működik - magyarázta, majd így folytatta:

Ellentétben egy irodai munkával, ahol naponta ugyanabba az épületbe mész, én minden nap máshol dolgozom. Minden nap más dolgokat tapasztalok, és más emberekkel találkozom.

Most Lexi nagy pénzt keres azzal, hogy a közösségi médiában népszerűsíti a munkáját. A fiatal hölgy 2022-ben kezdte el posztolni, ahogy nehéz felszerelést cipel és vezetékek tömegét rögzíti, és azóta több mint 2,2 millió követőre tett szert a TikTok-, az Instagram- és a YouTube-oldalain.

Ma már évi 200 ezer dollárt kaszál a közösségi médián keresztül, többek között a vállalatokkal kötött márkaszerződésekből. Annak ellenére, hogy sokkal többet keres az interneten, mint a napi munkájával - egy átlagos villanyszerelő New Yorkban körülbelül 70 ezer dollárt keres évente -, Lexi nem tervezi, hogy kevesebbet dolgozzon.

A nő elmondta, hogy azt szeretné, ha a cége tudná, hogy ő egy megbízható alkalmazott. A rövidebb munkaidő pedig kevesebb tartalmat jelentene - írja az Unilad.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek