Időjárás

Megint az egész országra riasztást adtak ki, de van ennél rosszabb is

KL

Létrehozva: 2024.06.28.

Nem az eső lesz a legaggasztóbb dolog. Mutatjuk, miről van szó pontosan.

Az elmúlt napok időjárása meleg és nyárias volt. Ugyan néha rövid ideig esett az eső, de ez a kánikulán nem segített. És sajnos ilyen tekintetben a következő időszakban sem lesz jobb a helyzet.

időjárás eső
Fotó: Pexels / Pexels

Ugyanis pénteken a sok napsütés után délután elszórtan fordul elő zápor, vagy zivatar a gomolyfelhőkből. 30 fok körüli kánikula lesz. Gyenge marad a légmozgás - olvasható a Köpönyeg előrejelzésében.

A hétvégén érkezik meg az igazi kánikula

Szombat

Igazi strandidő lesz sok napsütéssel. Inkább csak keleten fordulhat elő néhol frissítő zápor, zivatar. 30-35 fokos, országos hőség várható.

Vasárnap

Sok napsütésre számíthatunk, csak kevés felhő jelenik meg az égen. 35 fok körüli forróság alakulhat ki, délen akár 37-38 fok is lehet. Eleinte a DNy-i, majd az ÉNy-i szél erősödhet meg.

Hétfő

Hidegfront érkezhet erős ÉNy-i széllel, elszórt záporokkal. Felfrissül a levegő: 25-32 fok közé csökkenhet a hőmérséklet.

Továbbra is érvényben a riasztás!

A HungaroMet Nonprofit Zrt. citromsárga riasztást adott ki az összes vármegyére a várható heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat - írja a met.hu. Térképen az érintett területek:

Időjárás előrejelzés csapadék zivatar
Az egész ország citromsárgába borult Fotó: met.hu

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek