Jótékonykodás

„Nagy szívfájdalmam, ha egy gyerek szemében fájdalomkönnyeket látok” – Bódi Csabi, Burai Krisztián és Merci B is ingyenes koncertet ad a hétvégén

K. D. R.

Létrehozva: 2024.06.26.

Június utolsó hétvégéjén egy háromnapos családi mulatságra hívja Rákosmente a bulizni vágyókat, ahol egy izomsorvadásos kisfiúnak, Kneifel Ádinnak gyűjtenek. A jótékonysági eseményen neves magyar előadók is fellépnek, akik számára szívügy a segítségnyújtás.

Gasztronómia, zene és családi programok találkozásának lehetnek szem – és fültanúi azok, akik június 28-29-30-án kilátogatnak a XVII. kerületi Bakancsos piacra. A háromnapos fesztiválon ugyanis rengeteg ingyenes program várja a családosakat és a gasztronómia, zene kedvelőit. A különleges rendezvény célja egy genetikai betegségben szenvedő debreceni kisfiú, Kneifel Ádin segítése.

Egy 3 éves, genetikai beteg kisfiúnak tudnak adakozni a résztvevők  Fotó: Facebook/ Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítvány

Izomsorvadásos kisfiún segítenek a fesztivál bevételével

A 3 éves Ádin Duchenne-féle izomdisztrófiában szenved, ami azt jelenti, hogy az izmai folyamatosan sorvadnak. Az izomsorvadást egy amerikai génterápia tudja megállítani, amire a csodával határos módon össze is gyűlt az összeg nemrég. Most azonban a család kiutazását és a kisfiú utókezelését szeretnék támogatni a sztárok és a szervezők a jótékonysági fesztiválon befolyt összeggel. A rendezvény ugyanis bár ingyenes lesz, a szórakoztató programok és koncertek közben lehetőség lesz adakozni a családnak, a több helyre is kihelyezett dobozokba. 

A fellépőknek közös szívügye a beteg gyerekek segítése és a jótékonykodás. Éppen ezért a rendezvényen nem csak zenélnek, de fotót és autogramot is lehet tőlük kérni.

Három gyermekes családapaként nem volt kérdés, hogy részt veszek ezen a rendezvényen. A drága Jó Isten megáldott minket azzal a szerencsével és áldással, hogy a hobbink lehet a munkánk és ebből tudjuk eltartani a családunkat. Továbbá a több évtizednyi szeretet, amit a kedves emberektől kapunk az megfizethetetlen... Nagyon szeretem a gyerekeket és nagy szívfájdalmam, hogyha egy gyerek szemében az örömkönnyek helyett fájdalom könnyeket látok

 – nyilatkozta a Borsnak Bódi Csabi, akinek családja történetében ez az 522. jótékonysági rendezvény lesz.

A szeretet az egy áramlás technikai kérdés, felém is áramlik és én is áramoltatom közönség és az emberek felé. Ez így kerek így ér körbe, szóval adni és kapni is jó. Bízom az összefogásunk erejében, Ádin gyógyulásában. A nyári kiemelt koncertjeim között egy ilyen jótettel is szolgálhatom a pozitív zónát. Mert én minden erőmmel, a "jók" csapatát erősítettem – tette hozzá Cory is, a Happy Gang tagja.

Cory számára természetes, hogy a szeretetet, amit kap, azt tovább is adja, ha csak teheti  Fotó: Happy Gang/Cory

„Nekem pár óra hossza az életemből, nekik pedig ezen múlik hogyan halad tovább az egész életük”

Az események fellép Burai Krisztián is Merci B-vel közösen. Mindkettejük számára nagyon fontos ez a rendezvény és a segítségnyújtás is.

Ha kisgyermekről van szó szívügyemnek tekintem azt, hogy segítsek, és fellépjek egy ilyen eseményen. Az a hála, amit a család áraszt, azért már megéri. Nekem pár óra hossza az életemből, nekik pedig ezen múlik hogyan halad tovább az egész életük. Hálás vagyok, hogy tudok segíteni 

– mondta el a Borsnak Burai Krisztián, aki már több hasonló rendezvényen is fellépett már, hogy segítsen másokon. A sztár most Merci B-vel közösen lép majd színpadra, aki nagy örömmel vállalta el a fellépést. 

Merci B és Burai Krisztián egy közös koncertet adva segít a súlyos beteg Ádinon  Fotó: Bocskai István

– Természetesen teljesen ingyen, lemondva bármiféle ellenszolgáltatást, a jótékonyság érdekében nagy örömmel vállalta Merci a fellépést, reménykedve Ádin gyógyulásában. Merci mindig gondolkodás nélkül nagyon szívesen részt vesz ilyen fontos eseményeken, ha csak a jelenlétével vagy egy-egy dallal tud is segíteni, azt mindig örömmel teszi – tette hozzá Merci B managere.

És ha még mindez nem lenne elég, a sztárparádét tetézi Atis x Imir is, akik azonnal igent mondtak az eseményre, amikor a szervező felkereste őket. 

Fontos, hogy tudjunk segíteni az arra rászorulóknak, akiknek korlátozott a gyógyuláshoz szükséges anyagi forrásuk. A fesztivál vezetőjével folyamatosan együtt dolgozunk és jó kapcsolatot ápolunk, ahogy felvázolta magát a rendezvényt, azonnal igent mondtunk

 – nyilatkozták a Borsnak a fiúk. Sztárokból és zenéből tehát nem lesz hiány az eseményen, ahogy gasztronómiából sem, így a szervezők remélik, hogy minél többen kijönnek az eseményre.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek