Tájékoztatás

Gulyás Gergely: A választás eredménye megerősítette a kormánypártokat és a kormányt, hogy továbbra is a béke üzenetét képviselje

N.T.

Létrehozva: 2024.06.13.

Módosítva: 2024.06.13.

Csütörtök délelőtt 11 órára Kormányinfót hirdetett a Kormányzati Tájékoztatási Központ, az eseményen a kormány legfrissebb intézkedéseiről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő számol be.

Köszönet a védőnőknek

A csütörtöki korányinfót Vitályos Eszter kormányszóvivő kezdte, aki szerette volna megragadni az alkalmat, hogy a magyar védőnők napja alkalmából köszöntse a hazai szakembereket. 

A magyar védőnői hálózat kiemelkedő egész Európában

 - fogalmazott. 

Ennek köszönhető a megállapodás a NATO-val

Ezt követően Gulyás Gergely köszönetet mondott a választáson részt vevőknek. A voksolás eredménye megerősítette a kormányzat pozícióját - tette hozzá. 

Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett a választáson. A választás eredménye megerősítette a kormánypártokat és a kormányt, hogy továbbra is a béke üzenetét képviselje. A kormánypártok több szavazatot kaptak mint a második, harmadik, negyedik helyezett együttvéve

- fogalmazott. 

A nemzetközi kapcsolatokban továbbra is a béke ügyét képviseli majd a kabinet - tett hozzá. 

 A NATO főtitkárral is sikerült korrekt megállapodást kötni, és ez annak köszönhető, hogy a választók megerősítették a kormányzati pozíciót. 

Magyarország sem pénzzel, sem fegyverrel, sem katonával nem vesz részt a misszióan, a kormány nagyon veszélyesnek tartja a missziót, amely a háború kiterjedésével járhat Magyarország közvetlen közelében - emelte ki. 

 

Felháborító uniós ítélet

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy az Európai Unió bírósága csütörtökön úgy döntött, megbünteti Magyarországot. Ez az ítélet teljesen szembemegy azzal, amit az uniós jogról gondolunk. Tanulmányozzuk a döntést, és már most kiderült, hogy összeegyeztethetetlen az alkotmányos renddel. 

200 millió eurós büntetést kapott Magyarország a migránsok miatt, és napi 1 millió eurós büntetést, amíg nem változtatunk

Rendkívül súlyos büntetést rótt ki az EU Bírósága Magyarországra: a testület arra kötelezi a magyar államot, hogy fizessen 200 millió euró átalányösszeget, amiért nem teljesítette a bíróság egy ítéletét.

A miniszter szerint ez az ítélet felháborító és összeférhetetlen a magyar alkotmánnyal.

Ez az ítélet egy normális bíróságon nem születhetett volna meg

– fogalmazott. 

Otthonfelújítási program

Vitályos Eszter arról szólt, hogy 310 milliárd forint összegben valósultak meg beruházások Magyarországon az elmúlt időszakban, ebben voltak egészségügyi fejlesztések, hídátadás, kultúra és közművelődés, turisztika is. Oktatási és sportfejlesztések is megvalósultak. A vállalkozásfejlesztés területén szintén jelentős beruházások zajlottak.

Gulyás: Ez teljesen elképzelhetetlen

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva elmondta, elképzelhetetlen, hogy a KDNP és a Tisza Párt képviselői egy frakcióban üljenek. 

Új terminál épülhet a repülőtéren

Gulyás Gergely szintén kérdésre elmondta, a legfőbb cél, hogy egy új terminál épüljön a Liszt Ferenc repülőtéren. Az utasszámnak el kell érnie a 20 millió főt, de a miniszter szerint nem elképzelhetetlen a 30 milliós utasforgalom sem. Gulyás megerősítette, hogy sokat tettek azért, hogy újra állami tulajdonban legyen a repülőtér.

Így spórolna a bérleti díjakon a kormány

A kormány célja, hogy legalább a minisztériumok, központi szervek irodái állami irodákban legyenek, és ne kelljen évi 30-40 milliárdot fizetni bérleti díjra

- mondta egy másik kérdésre a miniszter. Az állami szervek saját tulajdonú épületekben legyen. A kormány egyelőre tárgyal a csádi katonai misszióról. 

Gulyás Gergely: Ez nem kíván különösebb indoklást

Magyarországon magas színvonalon bonyolítják le a választásokat, és ez így volt most is - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a választás lebonyolításában.

Két nagyon nehéz év van mögöttünk, és egy ilyen két év után az európai kontinens egyik legjobb eredményét értük el, az nem kíván különösebb indoklást.

"A nyílt hazaárulásnak nincs ötszázalékos támogatottsága Magyarországon"

Nagyon mély véleménykülönbségek vannak Magyarországon a pártok között, de örömteli, hogy a nyílt hazaárulásnak nincs ötszázalékos támogatottsága itthon 

- mondta Gulyás Gergely az Origo kérdésére, valamint sok sikert kívánt Fekete-Győr Andrásnak az esetleges elnökségéhez.  

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek