Segítség

"Karola nagyon nehezen viseli" – csak az emberek jósága segíthet a gyógyíthatatlan beteg kislányon

KN

Létrehozva: 2024.06.26.

Segítségre van szüksége a kisfejűségben szenvedő Karolának. A 14 éves lány állapota rosszabbra fordulhat.

Lólé Karola a születése óta küzd az életben maradásért. Hatalmas összefogás szerveződik érte, hogy a speciális gyerekkocsija mellé kaphasson egy átalakított kisbuszt, amivel képes lesz utazni. 

Karola Heves város külterületén él a családjával Fotó: Beküldött 

Karola születése óta elzáródásos vízfejűségben és kisfejűségben szenved. A 14 éves lányról később kiderült, hogy több gyógyíthatatlan betegség is támadja a szervezetét, például epilepsziás és nyelési zavarokkal is küzd. Az édesanya, Csikányné Lajer Tünde szinte minden percét a beteg gyermeke mellett tölti, hogy ápolhassa; sosem mondana le róla, mindenre képes a lányáért. Karola tudja mozgatni a végtagjait, de nem képes koordinálni azokat. Képtelen önállóan járni, ülni, hasra fordulni, valamint nem képes beszélni; pelenkázni kell, cumisüvegből etetni, mert nyelési nehézségekkel küzd, ezért csak pépeset ehet.

„Hetek óta sehol nem voltunk”

Karola tavaly az olvasóinknak köszönhetően megkapta a speciális gyerekkocsiját, amiben kényelmesen utazhat, 

azonban a család személyautója már nem alkalmas Karola szállítására.

 A család Heves külterületi részén, Heves-Alatkán él, Karola imád kirándulni a környező városokba, azonban már régóta nem tudtak kimozdulni otthonról; a csoporttársaival sem tudott elmenni az állatkertbe. 

– Pár hónapja kezdődött, hogy eldőlt balra az autóban, a bordapúp, gerincferdülés és a féloldali gyengesége miatt. Olyankor megálltunk, megigazítottam és utána hosszabb ideig tartotta magát, de már ez megy neki mondta a Borsnak Karola édesanyja. Ráadásul a kislány állapotára rossz hatással van az ingerszegény környezet is.

Hetek óta sehol nem voltunk, amit Karola nagyon nehezen visel, mert igényli a változatosságot. A monotonitás rossz hatással van rá. Itthon tornáztatom, festegetünk, vannak fejlesztő játékai, rengeteg színes csörgő, de azok nem pótolják azt, hogy kimozduljunk vele, emberek, gyerekek közé menjünk. Az állapota miatt a tömegközlekedést nem tudjuk használni

tette hozzá az édesanya.

Karola imád kirándulni, azonban erre most nincs lehetősége Fotó: Beküldött 

Karola édesanyja létrehozott egy Facebook-oldalt, ahol gyűjtést szervezett. Nagy összefogás szerveződik a kislányért, sokan szívükön viselik a sorsát, egyre többen ajánlottak fel anyagi, illetve minden más fajta segítséget. Ahhoz, hogy kislány utazni tudjon, szüksége van egy speciálisan kialakított kisbuszra. A jármű és az átalakítás költsége körülbelül 7 millió forint, amit a család segítség nélkül nem tud kifizetni. Ide kattintva megtudhatod, hogyan segíthetsz akár Te is Karolának. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek