TOP 5

Lángoló házában égett bent a magyar zenész, halálból üzent anyjának Vanessza

B. T.

Létrehozva: 2024.06.30.

Saját házában éget bent a magyar zenész hétvégén; édesapára vágyó tini vetett véget az életének Székesfehérváron. Vanessza napokkal később a halálból üzent az édesanyjának - ezek voltak a Bors legolvasottabb anyagai a héten.

Az egész települést gyászba borító tragédia történt szombaton (június 22.) éjjel Kondoroson. A hatalmas vihar belecsapott az egyik családi házba, ami kigyulladt. Bár az ott élő L. Mihály, és a férfi felesége és lánya, Erzsébet és Magdolna ki tudtak menekülni, Miska bácsi tragikus döntést hozott: visszaszaladt oltani a tüzet.

Miska bácsi a település kedvelt zenésze volt, mindenki gyászolja   Fotó: Lehoczky Péter/beol.hu

Kijönni viszont már nem tudott, holttestét később a tűzoltók találták meg. A faluban mindenkit megrázott az idős férfi halála, ugyanis amellett, hogy évtizedekig postás volt, ő volt a település zenésze is. 

Korábban postásként dolgozott, de közben is zenélt, legyen szó akár ünnepről, akár esküvőről. A zenélést nyugdíj után sem hagyta abba, a mai napig fellépett

 – mondta egyik ismerőse.

Önkezével vetett véget életének Vanessza, megszólalt a gyászoló anya

Egész Székesfehérvárt sokkolta annak a mindössze 15 éves tinilánynak, Vanesszának a tragédiája, aki önkezével vetett véget életének. 

A tini soha nem ismerte biológiai apját, így világ életében egy édesapára vágyott, emellett osztálytársai is kiközösítették és csúfolták. A kislány nem bírta tovább: egyik nap felakasztotta magát. 

Beléptem a házba, és rögtön megláttam a lányomat. Még korábban építtettem neki egy télikertet. Vanessza oda szeretett visszavonulni egy könyvvel, olykor ott is aludt. Vani ehhez az építményhez rögzítette a kötelet, aminek a másik végét a nyakára kötötte, majd leugrott

 – mondta a gyászoló anya, Judit.

Vanessza mindennél jobban vágyott egy apára, akit soha nem kaphatott meg. Végül önkezével vetett véget életének.

13. emeletről zuhant ki egy debreceni nyugdíjas

Kedden (június 25.) hajnalban többen is rendőrök és mentősök szirénájára riadtak fel álmukból a debreceni Borbíró téren. Hamar kiderült, hogy hátborzongató tragédia történt: egy idős asszony ugyanis kivetette magát a 13. emeletről. A helyiek szerint a nyugdíjasnak nem voltak mentális problémái, így sokan arra gondoltak: a magány kergette őt a halálba. 

Én úgy tudom, hogy nem volt beteg, jött-ment, intézte a kis ügyeit. Szerintem inkább az lehetett, hogy egyedül volt, nem nagyon látogatták. Elképzelhetőnek tartom, hogy emiatt szánta el magát erre a szörnyű lépésre. Annyira sajnálom, legalább a szomszédok figyelhetnének egymásra, ha tudják, hogy egy idős egyedül él…

 - mondta egy környékbeli.

Az idős asszony többek szerint a magány kergette halálba   Fotó: haon.hu

Halála után üzent az anyjának az öngyilkos tini

Mint azt megírtuk: végső kétségbeesésében önkezével vetett véget életének a 15 éves székesfehérvári tini, Vanessza. A lány világ életében apára vágyott, ami nem adatott meg neki, emellett pedig még osztálytársai is kiközösítették. Június 17-én ezért kétségbeesésében a házuk téli kertjében akasztotta fel magát. Halála előtt azonban szívszorító módon még megvette édesanyja, Judit június 26-i születésnapjára az ajándékot, egy egyforma anya-lánya ruhát. Ezt az asszony születésnapján bontotta ki, és ekkor találta meg lánya megrázó búcsúlevelét is:

Akkor találtam meg a kislányom levelét is, amiben gyönyörűen megfogalmazva leírta, hogy néha ugyan vitázunk, de nagyon szeret engem

 – mondta.

Vanessza gyöngybetűkkel írt búcsúlevelét a születésnapján találta meg a gyászoló anya

Felmondott az ország roma pékje, Galamb Alex

Fordulóponthoz érkezett az ország közkedvelt roma pékjének, Galamb Alexnek az élete. Ismeretes, a férfi a legnagyobb nehézségek árán, a semmiből építette fel nem mindennapi életét, és lett boldog, biztos lábakon álló családapa, emellett pedig sikeres pék. 

Alex eközben is bőszen képezte magát: elvégezte az egyetem első évét tanítóképző szakon, miközben végig segítette a nehéz sorsú gyerekek életét, akik közül többük sorsát egyengeti.

 Most újabb mérföldkövet lépett át: felmondott munkahelyén, egy miskolci cukrászdában, és oktatóként vállal munkát egy iskolában:

Most nyáron egy kicsit pihenek, mert az én teljesítőképességem is véges, de aztán folytatom az egyetemet, és a pártfogoltjaimról sem feledkezem meg!

 - tette hozzá. 

Galamb Alex sokakat inspirált és támogatott, emellett egyetemre jár. Ősztől tanárként próbálja ki magát

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek