Gyász

Ismert magyar zenész az újabb halálos háztűz áldozata

B. T.

Létrehozva: 2024.06.25.

Miután biztonságban tudta feleségét és lányát, L. Mihály visszarohant oltani a kigyulladt családi házat. A tűz fogságából azonban már nem jutott ki élve.

Mint arról korábban a Bors is írt, tűzoltók szirénája verte fel a csendet a Békés vármegyei Kondoroson szombaton, ( jún 22. ) az éjjeli órákban. A hatalmas viharban vélhetően egy villám sújtott le az egyik Rákóczi Ferenc utca családi házra, ami kigyulladt, és percek alatt hatalmas lángokkal égett. 

Miután feleségét és lányát biztonságba tudta, az idős zenész visszarohant a lángoló házba   Fotó: Lehoczky Péter/beol.hu

Információink szerint a házban élő nyugdíjas házaspárnak és lányuknak sikerült kimenekülnie a lángoló katlanból, azonban az idős családfő, L. Mihály, amint gyermekét és feleségét biztonságban tudta, visszarohant a házba, hogy ő maga kezdje meg az oltást. 

A tűz azonban halálos csapdába ejtette a családapát, aki a házban rekedt. Bár a tűzoltók azonnal, nagy erőkkel a helyszínre érkeztek, már késő volt: a férfinek később csak a holttestét találták meg.

Az ott lakó három embernek sikerült kimenekülnie az épületből, azonban egyikük visszament és megpróbálta oltani a lángokat. Az idős férfit a tűzoltók hozták ki az égő épületből, az életét már nem lehetett megmenteni. A tűzoltók másfél órán át oltották az égő házat. Az épület lakhatatlanná vált, másik két lakója kórházba került

 - közölte aznap késő este a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

A Kondoros-szerte köztiszteletben álló Miska bácsit most az egész település egy emberként gyászolja, a férfit ugyanis mindenki ismerte: az idős férfi mellékállásban zenészként dolgozott, számos falubeli születésnapján, esküvőjén muzsikált a helyieknek.

A helyiek virággal emlékeznek a település zenészére, Miska bácsira   Fotó: Oláh Péter/beol.hu

A település apraját-nagyját is lesújtották a történtek, Misi bácsiról ugyanis szinte mindenki őriz egy-egy kedves emléket: 

Korábban postásként dolgozott, de közben is zenélt, legyen szó akár ünnepről, akár esküvőről. A zenélést nyugdíj után sem hagyta abba, a mai napig fellépett. Nagyon szerette őt mindenki, jó kedélyű, vidám ember volt, nagyon szerettük 

- mondta a férfi egyik falubelije. A tragikus sorsú zenészről a település polgármestere is megemlékezett:

Sajnálattal és mély megdöbbenéssel értesültünk valamennyien, a városunkban, tegnap éjszaka történt tragikus tűzesetről, melynek következtében L. Mihály polgártársunk sajnos életét vesztette

 - írta szomorúan Ribárszki Péter. Hozzátette, hogy most közös erővel próbálnak segíteni a férfi feleségén és lányán, akiknek a háza teljesen leégett, mindenük odaveszett: 

- A holnapi napon a Polgármesteri Hivatalban személyes egyeztetésre kerül sor a család tagjaival, hogy átbeszéljük a lakhatás megoldásán túl, miben tudunk segíteni a kórházi megfigyelésből hazatérő feleségnek és lányuknak. Ezt követően tudunk felhívás formájában a város segíteni szándékozó közösségéhez fordulni. Őszinte részvétünk a családnak! Isten nyugosztalja Misi bácsit! - tette hozzá.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek