Tragédia

"Mondogatta, hogy nem erre a világra való" - Megszólalt az életét önkezével kioltó tinilány édesanyja

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.06.27.

Módosítva: 2024.06.28.

Önkezével vetett véget fiatal életének egy 15 éves kislány Székesfehérváron. Vanessza apára vágyott, de az élet nem adta meg neki. Az iskolában kiközösítették és egyre nehezebben viselte a sok lelki fájdalmat. Édesanyjának, Juditnak többször is mondogatta, hogy egyikük sem erre a világra való.

Vanessza semmire sem vágyott jobban az életben, mint egy szerető édesapára. A biológiai apjával sosem találkozott.  A férfi akkor lépett ki az életükből, amikor az anya áldott állapota ötödik hónapjában járt. Mindössze 15 évet élhetett: önkezével vetett véget saját életének, felakasztotta magát az otthonában.

Judit és Vanessza nagyon közel állt egymáshoz  Fotó: olvasói

A 44 éves édesanya és 15 éves gyermeke csak egymásra számíthatott az életben, ennek köszönhetően pedig igen szoros és meghitt volt a kapcsolatuk. Az édesanyának, Juditnak volt néhány kapcsolata, de egyik sem bizonyult tartósnak. Az egyik nevelőapa kedvéért Székesfehérvárról Berhidára költöztek, de vele sem sikerült szép családi életet élni.

- Vani sajnos egy elzárt világba került. Nem járhatott moziba, szórakozni, még a korának megfelelően sem. A középiskolai osztálytársai emiatt kiközösítették és sokat csúfolták. Csak azért, mert nem ivott és nem drogozott– mesélte Judit az elhunyt gyermekéről.

Vani sokszor mondogatta, hogy mi ketten nem vagyunk valók erre a világra. Arra is utalást tett, hogy nekünk együtt kellene elmennünk, és tudja, hogy én érte élek. Rendszeresen hallotta, ahogy átsírom az éjszakákat, mert a volt párom sokáig hitegetett

 – mondta a Borsnak Judit. Később Székesfehérváron apartmanházat nyitott, hogy minél több mindent megadhasson a lányának.

- Nagyon szeretett olvasni és kitűnő tanuló volt. Berendeztem neki egy fodrászműhelyt, mert ezt a szakmát választotta. Úgy terveztük, hogy felveszünk egy fodrászt, aki mellett tanonckodhat. Sokat segített az apartmanházban és a szőlőben is. Takarított, főzött, mosott és vasalt, ezért persze zsebpénzt kapott – árulta el az édesanya.

Judit június 17-én délután átment az egyik szomszédhoz, aki mellett ápolóként segédkezett. Mire visszaért, a lánya felakasztotta magát.

Amikor a kapuhoz értem, gyanús volt, hogy nem üdvözöl boldogan a hét kutyánk. Beléptem a házba, és rögtön megláttam a lányomat. Még korábban építtettem neki egy télikertet. Vanessza oda szeretett visszavonulni egy könyvvel, olykor ott is aludt. Vani ehhez az építményhez rögzítette a kötelet, aminek a másik végét a nyakára kötötte, majd leugrott

 – csuklott el a gyászoló édesanya hangja.

Judit levágta a kötélről a gyermekét, majd kihívta a mentőket. A segítség érkezéséig a diszpécser utasítása alapján próbálta a lányát újraéleszteni, de nem járt sikerrel.

- Meghalt a szeretett gyermekem, aki az életet jelentette számomra! Most úgy érzem, nincs értelme a létezésemnek  – mondta Judit, aki most szeretné felvenni a kapcsolatot Vani volt osztálytársaival. Ebben meggátolja, hogy a rendőrség lefoglalta a tinédzser telefonját.

Ebben a ruhában temetik Vanesszát, és édesanyja is ezt fogja viselni a sírjánál  Fotó: Olvasói

- Szeretném, ha a búcsúztatásra minél többen eljönnének. Vanit egy hófehér koporsóba fektetjük. Abban a ruhában, amit nekem szánt ajándékba. Kettőt vett belőle, egyet nekem, egyet magának. Csak tegnap, a születésnapomon bontottam fel. Úgy szeretném, ha eljön az ideje, engem is ebben a ruhában temessenek.

Mindig van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek