Betegség

Mellbevágó: egy 4 éves kisfiú belehalt az influenzába

P. Flóra

Létrehozva: 2024.06.28.

A négyéves kisfiú a kórházban vesztette életét.

Egy négyéves kisfiú belehalt az influenzába, és az egészségügyi hatóságok védőoltásra szólították fel az ausztrálokat. Az egészségügyi minisztérium szerint minden korcsoportban nőtt az influenza megbetegedések száma.

influenza elleni oltás
 

A fiú az Austin Kórházban, Melbourne északkeleti részén hunyt el június 10-én, és kedden már örök nyugalomra is helyezték. 

Dr. Clare Looker egészségügyi főorvos arra buzdította a szülőket, hogy vigyék gyermekeiket ingyenes influenza elleni védőoltásra.

"Arra számítunk, hogy az influenzás megbetegedések száma az elkövetkező hetekben folyamatosan emelkedni fog, ezért nagyon fontos, hogy az emberek már most jelentkezzenek az influenza elleni védőoltásra, különösen azoknál a csoportoknál, amelyeknél nagyobb a súlyos betegségek kockázata, mint például a gyermekek" - mondta

"Az influenza rendkívül fertőző, és bár a legtöbb ember csak enyhe vagy közepesen súlyos tüneteket tapasztalhat, egyesek számára halálos is lehet." 

Az öt éven aluli gyerekek mindössze 23 százaléka kapott idén oltást.

Az influenza tünetei közé tartozik a láz, a köhögés, az izomfájdalom, fáradtság, hidegrázás, torokfájás, étvágytalanság, orrfolyás vagy orrdugulás.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek