Hőség

„Ettől szenved majd szinte minden ember” – fontos dologra figyelmeztet a meteogyógyász

Bors

Létrehozva: 2024.06.26.

A trópusi kánikulával párosuló hidegfront okozta hatások még csak a kezdetet jelentik. Több minden is megnehezíti majd számodra ezt az időszakot.

Olyan kedvezőtlen időjárási helyzet alakult ki, ami minden magyar embert érint, miközben főként az arra érzékenyeknek okoz rengeteg problémát.

Dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.
A meteogyógyász szerint szenvedés lesz a következő pár nap. Fotó: Pintér Ádám

Ahogyan az általában lenni szokott, ezúttal sem a talaj mentén, hanem a magasban dől el a mostani időjárás.

- mondta dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója, majd folytatta:

Egy hideg örvény húzódott felénk a magasban, ami miatt hidegfronti jellegű hatásokat tapasztalhatunk.

Mindez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy valóban hideg időnk lesz, a talaj mentén ugyanis nedves, párás, fülledt, trópusi melegre kell számítani és 28-32 Celsius-fok közötti hőmérsékletekre.

A magas nedvességtartamú, trópusi meleg idő komoly terhelést jelent.

- hangsúlyozta a meteogyógyász, aki szerint ilyen mértékű kánikulában az izzadással sem csökken jelentősen a meleg idő hatása, holott az lenne az izzadás lényege.

Ezen felül számítani kell a napokban tapasztalható szív-, érrendszeri- és légzési nehézségek gyakorivá válására, valamint a sztrókok, a trombózisok, a rosszullétek, a fáradtság, az energiátlanság, a kedvtelenség, a figyelmetlenség is egyre gyakoribb lesz. Mindezek pedig nagyban hozzájárulnak a szorongásos, pánikszerű tünetek kialakulásához.

A számos nehézség okozta stressz tovább ront a mostani helyzeten.

- jegyezte meg a szakember. A Köpönyeg előrejelzése szerint a csütörtöki nap, a szerdaihoz hasonlóan többfelé tartogat záporos, zivataros időt. Helyenként ismét lecsaphatnak heves viharok felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében. Keleten a zivataroktól függetlenül is több helyen lehet élénk a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 32 Celsius-fok között alakul.

Nem szabad megfeledkezni róla, hogy a hőérzet nem feltétlenül egyezik az aktuális hőmérséklettel. Emiatt jó, ha azok, akik a szabadba mennek, megfelelő faktorszámú naptejet és napszemüveget visznek magukkal, hogy védekezni tudjanak a Nap káros sugarai ellen.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek