Tünet

Nem játék: ha itt érzel fájdalmat, még ma fordulj orvoshoz!

Bors

Létrehozva: 2024.06.30.

Sokan inkább nem beszélnek a panaszaikról, pedig így csak jobban szenvednek.

Egy orvos hívta fel arra az emberek figyelmét, hogy bizonyos tüneteket sokan előszeretettel hagynak figyelmen kívül, pedig komoly betegsége is lehet annak, aki az alábbiakat tapasztaljuk!

kórház, orvos, doktor
Komolyan kell venni a tüneteket! (Fotó: Unsplash.com)

A proctalgia fugax, azaz a végbélgörcs Dr. Karan Rangarajan szerint súlyos állapotot is jelezhet! Mint kiderült, megnőtt azoknak a betegeknek a száma, akik fenéktáji fájdalomra panaszkodnak, amely üléskor csak súlyosbodik - írja a Mirror. Az éles fájdalommal jelentkező, ugyanakkor hirtelen elmúló görcsök képesek jelentősen rontani az életminőséget.

A szakember felhívta rá a figyelmet, hogy a végbélfájdalom az endometriózis egyik leggyakoribb tünete, amiről akkor beszélünk, amikor a méh nyálkahártyája a méhen kívül máshol is megtalálható a szervezetben. További tünet lehet a szabálytalan vagy fájdalmas menstruáció, fokozott vérzés, fájdalmas szexuális együttlét, fájdalmas vizelés és székelés, hasmenés vagy székrekedés, valamint a véres vizelet, illetve véres széklet. Az endometriózis kialakulásának oka egyelőre ismeretlen.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek