Választás

Orbán Viktor: két választást nyertünk

B.

Létrehozva: 2024.06.10.

Budapesten és Magyarországon két választást tartottak, mind a kettőt megnyertük - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnapról hétfőre virradó éjjel Budapesten, a kormánypártok eredményváró rendezvényén, a Bálnában.

Orbán Viktor köszönetet mondott Magyarország összes választópolgárának, aki úgy döntött, hogy részt vesz a kettős választáson.

ORBÁN Viktor
Fotó: Koszticsák Szilárd

Elmondta, a vasárnapi önkormányzati és európai parlamenti választáson 57 százalékos volt a részvétel Magyarországon. 

A demokrácia köszöni szépen, jól van, ez is egy szép rekord

 - értékelt.

Gratulált a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek, amely "öldöklő küzdelemben" elérte a bejutáshoz szükséges 5 százalékot.

Hozzátette: Budapesten és Magyarországon két választást tartottak, és mind a kettőt megnyerték. 

Ráadásul háborús helyzetben, nehéz csatában arattunk fontos győzelmeket

 - fogalmazott Orbán Viktor.

Kiemelte, hogy Budapesttel együtt húsz vármegyei közgyűlés van Magyarországon, ezek közül mindegyiket megnyerték. 

Elvesztettünk három megyei jogú várost és megnyertünk négyet, összességében ebből is jól jöttünk ki

 - jegyezte meg.

Budapestről szólva jelezte: még várni kell a főpolgármester-választás végeredményére. Szentkirályi Alexandrának igaza volt, az egyetlen esély arra, hogy az eddig Budapestet vezető főpolgármestertől meg lehessen szabadulni, az a döntés volt, amelyet a Fidesz-KDNP jelöltje meghozott - jelentette ki.

A fővárosi kerületekre kitérve elmondta, a kormánypártok elvesztettek egy kerületet, és visszanyertek egyet.

Orbán Viktor kiemelte: Magyarországon ma az emberek világosan megüzenték, hogy békét akarnak.

Azt mondta, az európai parlamenti választás üzenete, politikai tartalma úgy fogalmazható meg, hogy Magyarországon az emberek világosan megüzenték: békét akarnak, ha a háború és a béke között kell választani, akkor a békét választják.

Hozzátette: megerősítést kapott a békepárti kormányzati politika. Kijelentette: azt tudja vállalni a kormányfőként, hogy a kormány ezzel a felhatalmazással a háta mögött kettőzött erővel küzd azért, hogy Magyarországot kívül tartsa a háborúból.

Összegezve az európai parlamenti választás eredményét, ezt egy táviratban tudjuk elküldeni Brüsszelbe, ami így hangzik: migráció stop, gender stop, háború stop, Soros stop, Brüsszel stop 

- fogalmazott.

Megjegyezte: a Jóistennek van humorérzéke, mert a párizsi olimpia évében "írta ki a magyar történelemből a Momentumot".

Azt is mondta, a magyar emberek világosan megmondták: azokat, akik Brüsszelben a hazájuk ellen fordulnak, meg fogják büntetni. Nem kérnek azokból, akik a hazájuk ellen dolgoznak, mindegyiket leszavazták - fogalmazott.

Orbán Viktor megköszönte a Fidesz és a KDNP aktivistáinak azt "a fantasztikus munkát", amit az elmúlt hatvan és az utolsó néhány napban véghez vittek. A szombati egymillió találkozás napja hosszú ideig európai rekord is marad, talán nem hosszabb ideig, mint két évig - jegyezte meg Orbán Viktor.

Azt üzente híveiknek, az önkénteseknek, aktivistáknak, "talpasaiknak, az utcai harcosainak", hogy legyőzték a régi és az új ellenzéket, és mindegy, hogy hívják az éppen soros ellenzéket, újra és újra mindig le fogják őket győzni.

A Jóisten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenek előtt, hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

 - zárta beszédét Orbán Viktor.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek