Jogerős

Öt év börtönre ítélték a József körúti gázolót

Létrehozva: 2024.06.06.

A korábbi ítéletet helybenhagyva, a Fővárosi Törvényszék jogerősen öt év börtönre ítélte azt a férfit, aki 2023. február 19-én hajnalban a József körúton ittas állapotban elgázolt egy nőt, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön MTI-nek eljutatott közleményében azt írta, hogy a férfit ittas állapotban elkövetett, halált okozó járművezetés miatt ítélték el, és végleg eltiltották a közúti járművezetéstől.

bíróság, tárgyalás, ítélet, per
Fotó: Pexels (illusztráció)

Az elsőfokú bíróság döntését a törvényszék csak járulékos kérdésekben változtatta meg, így például pontosította a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját.

Az ítélet szerint a férfi tavaly februárban ittasan, a megengedett sebességet túllépve autózott a József körúton a Blaha Lujza tér felé. Ittassága miatt elaludt és nekiütközött az út bal oldalán lévő villamosmegálló járdaszigetének, utasvárójának és a sértettnek - ismertette a törvényszék.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a 2023. december 13-án tartott előkészítő ülésen - a vádlott beismerése és tárgyalásról való lemondása okán - ítéletet hirdetett az ügyben, és ittas állapotban elkövetett, halált okozó járművezetés bűntette miatt öt év börtönbüntetésre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte, és végleg eltiltotta őt a közúti járművezetéstől is. Az ítélettel szemben az ügyész súlyosításért, míg a védő enyhítésért jelentett be fellebbezést. A vádlott a döntést tudomásul vette.

A törvényszék most megállapította, hogy a kerületi bíróság az eljárási szabályoknak megfelelő, törvényes ítéletet hozott, a bűncselekményt helyesen minősítette.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek