Pénzváltórablás

Pénzváltórablás: itt vannak az exkluzív képek a kifosztott széfről

Mongyi Nikolett

Létrehozva: 2024.06.07.

Hajtóvadászatot indítottak két grúz férfi után, akik harmadik - már elfogott - társukkal együtt kiraboltak egy XI. kerületi pénzváltót. A Borsnak sikerült megszereznie a kifosztott széfről a képeket, ahonnan 50 millió forintot vittek el.

Elképesztő felvételek – a Borsnak sikerült megszereznie azokat a képeket abból a XI. kerületi, Bartók Béla úti pénzváltóból, amit korábban három férfi kirabolt. A tolvajok először bejutottak a pénzváltó melletti társasház pincéjébe, majd ott az egyik falat átütve eljutottak a pénzváltó széfjéhez. Felvágták annak hátulját és vittek, amit csak bírtak. A képeken jól látszik: annyira kicsi lyukat vágtak, hogy egyszerre maximum az egyikük keze férhetett be. 

Felvágták a széf hátát és benyúltak rajta 


 

Egy polcot tudtak csak kifosztani 

Valószínű, hogy a három tolvaj az akciójuk előtt terepszemlét tartott. Ugyanis, ahogy korábban a Metropolnak a pénzváltó üzletvezetője elmondta, üzletükből egyenesen rálátni a páncélra. Így könnyedén ki tudták számolni, hogy hol kell majd kiütniük a falat, hogy a széfhez érjenek. Így is történt, kibontották a falat, majd szerszámaikkal neki álltak megvágni a széf hátulját. A képeken – amik közvetlenül a rablás utáni napon készültek – látni lehet, hogy csak az egyik polc alját „találták el” a bal oldalon. A többihez nem fértek hozzá. Látni lehet azt is, hogy maximum egy kisebb tenyérnyi a lyuk, így egyszerre csak az egyikük keze férhetett bele, aki összeszedte az ott talált forintokat és valutákat és kiadta a társainak. 50 millió forintot sikerült így zsákmányolniuk. 
 

50 millió forintot vittek el úgy, hogy a többi polchoz nem fértek hozzá 

A lyukat befalazták, de a széf a helyén maradt

A kollégánk a helyszínen járva maga is meggyőződött róla, hogy ahová lyukat ütöttek, ott mostanra helyreállították a falat. Azonban az üzletvezető elmondása szerint a széf továbbra is a helyén maradt. 

- A rablás után megerősítettük a pénzváltó biztonsági felszerelését, hogy többet nálunk hasonló ne fordulhasson elő. Azonban a széf ugyanazon a helyen van most is, nem tudjuk elrakni onnan. Viszont, ha valaki próbálkozna, ezúttal azonnal rajtavesztene

 – mondta az üzletvezető.

Azóta befalazták a lyukat. Fotó: Metropol 

Hajtóvadászat indult két rabló után

Ahogyan az ismeretes, a három rablóból egyet a rendőrség elfogott. Azonban két grúz állampolgárságú társát még mindig körözik, ellenük nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. Az egyik férfi a 31 éves Dlubish Bachuki, akit már 2023. május 1.  óta köröznek, vagyis a lopás után három hónappal adták ki ellene az elfogatóparancsot. Harmadik társuk pedig az 54 éves Absandze Khicha , akit 2023. augusztus 29. óta köröznek. Ha bárki felismeri a két férfit, hívja a rendőrséget!  
 

Bal oldalon Absandze Khicha, jobb oldalon pedig társa Dlubish Bachuki látható. Nemzetközi elfogatóparancs van érvényben ellenük Fotó: police.hu

Az esettel kapcsolatban megkérdeztük a BRFK-t, akik megerősítették: egy férfit sikerült elfogni, társait körözik. 

- A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályára érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a kérdéses ügyben a BRFK egy gyanúsított férfival szemben a lopás bűntett gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat pedig az illetékes ügyészség részére továbbította. 

Tájékoztatjuk továbbá, hogy két másik feltételezett elkövetővel szemben a bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki, így velük szemben a rendőrség az eljárás felfüggesztéséről határozott

- közölték.

A helyszínen a rablás után készített videónkat itt tudod megnézni: 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek