Aktuális

"30 évig cuccoztam, nézzétek meg, hova jutottam!" - Sokkoló videóban üzent a sittről Gyula a drogosoknak

B. T.

Létrehozva: 2024.06.28.

A férfi a rácsok mögül üzent azoknak, akik narkózni akarnak.

A legtöbben tudják, hogy a kábítószerfogyasztásnak milyen súlyos, sokszor halálos és végzetes következményei lehetnek: van, akit a temetőbe, míg másokat a rácsok mögé juttathat. De egész más ezt tudni és egészen más látni valakit, akit tényleg tönkretett a drog! A Büntetés-végrehajtás ezért a kábítószerfogyasztás elleni küzdelem világnapján, június 26-án sokkoló üzenettel igyekszik tenni az egyre jobban elharapódzó probléma ellen: egy fogvatartott, Gyula kéri az embereket: hagyjanak fel a kábítószerezéssel, sőt el se kezdjék, különben az ő sorsára jutnak.

Ferenc már jó ideje sitten van. A kábítószerezés juttatta rácsok mögé   Fotó: YouTube / Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

A férfi a sokkoló videóban a börtöncellájából nyilatkozik, őt ugyanis a drogok juttatták börtönbe, ahol jelenleg is büntetését tölti.

- Sziasztok, 30 évig cuccoztam, végigszívtam az egész világot. Nézzétek meg, hova jutottam 

- mutat körbe egyszerű cellájában a rabruhában nyilatkozó Molnár Gyula. 

A férfit bulik, drog és szórakozás helyett már csak vaságyak és rácsok veszik körbe. Ezt ő maga is elmondja, méghozzá keresetlen őszinteséggel:

- Nincsen motorom, nincsen csajom, nincsen gitárom, nincsen zene, nem mehetek oda, ahova akarok. Ha nektek ez megéri, csináljátok. De hallgassatok rám, nálam hitelesebb csávót nem találtok a városban. Ne cuccozzatok, ne kábítószerezzetek, még a gondolatot is dobjátok el. Nem éri meg

 - szögezi le határozottan. 

- A magyar börtönök szakemberei is kiveszik a részüket a kábítószerellenes küzdelemből, például az oktatás, a megelőzés, a kezelés és a társadalmi reintegráció területén - mondta el a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság kommunikációs főosztályának munkatársa. Hozzáfűzte, hogy ezért számos rendezvényt, kampányt és felhívást szerveznek, azonban úgy vélik, hogy leghitelesebben mégis egy olyan emberen keresztül tudják bemutatni a kábítószerezés tragikus következményeit, akit a drog juttatott hosszú évekre a rácsok mögé:

- A következményekre mégis a leghitelesebben egy, az egykor a drogok világában létező elítélt szavain keresztül kaphatunk képet: Gyula a mai napon a zárkájából üzent... - kommentálták a kisfilmet. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek