Megható

Szívbemarkoló pillanat: könnyekben tört ki a fiatal férfi, amikor életében először hallott

H. A.

Létrehozva: 2024.06.30.

Örökre megváltozott a 28 éves férfi élete.

Szívbemarkoló felvételen örökítették meg azt, ahogy egy fiatal férfi, aki mérsékelt halláskárosodásban szenved - vagyis, szinte egyáltalán nem hall hangokat - egy cochleáris implantátumnak köszönhetően életében először tisztán hallott. A 28 éves férfi, Aric Hoffmann, nem állta meg könnyek nélkül, amikor először bekapcsolták az implantátumot.

szomorúság, sír, síró férfi, bánat, félelem, rettegés
Nem állta meg könnyek nélkül a fiatal férfi, amikor életében először tisztán hallott / Fotó: UNSPLASH

Úgy érzem, életem egy nagyon érzelmes pillanata kezdődött el. Nagyon boldog voltam, sírtam és meghatódtam, amikor olyan hangokat hallottam, amelyeket addig még sosem hallottam tisztán. A szemem könnybe lábadt, miután az audiológusom megkérdezte, hogy érzem magam. Próbáltam mondani valamit, amivel kifejezhetem az érzéseimet, de egy hang sem jött ki belőlem

- mondta el a Los Angelesben élő Aric.

A fiatalember azután szenvedett el halláskárosodást, miután hat hónapos korában agyhártyagyulladást kapott, ami az agy és a gerincvelő körüli nyálkahártya gyulladása. Ezt követően Aric jelbeszéddel és szájról olvasással kommunikált, ám ahogy idősebb lett, a hallása egyre csak romlott, amitől a kommunikáció is mind nehezebbé vált számára - emiatt döntött úgy, hogy beülteti a cochleáris implantátumot.

A férfi jelenleg hallás rehabilitáción vesz részt, és várhatóan három-hathónapba is beletelhet, mire megérti az összes új hangot, amit hall. 

Olyan boldog vagyok, hogy most végre tisztán megértem az embereket, anélkül, hogy arra kellene kérnem őket, ismételjék meg, amit mondtak, és képes vagyok beszélgetést folytatni velük

- tette hozzá Aric, aki az implantátum beültetését egy Disneylandbe tett utazással ünnepelte meg - írja a The Sun.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek