Dráma

„Ő neki élnie kell, olyan nincs, hogy itt van a vég" – Szívszorító harcot vív agydaganatos kisfiukért a recski Szabó család - Videó!

Kis Dalma Róza

Létrehozva: 2024.06.07.

Marci 14 hónapos volt, amikor kiderült, hogy agydaganata van. A kisfiún egy kölni terápia segít, de a család már nem győzi fizetni. Most az emberek segítségét kérik. A következő kezelésre még megvan a szükséges 2 millió forint, de utána nem tudják hogyan tovább.

Szabó Marci még csak 14 hónapos volt, amikor hidegzuhanyként érte a szörnyű hír a családot: a kisfiú 3-as stádiumú agydaganattal küzd. A most 6 éves Marcit megműtötték. A teljes daganatot sajnos nem tudták kivenni, különben lebénult volna. A kisfiú kapott sugárkezelést és kemoterápiát is, de semmi sem használt. Marci szülei azonban nem adták fel. Kölnben találtak egy magánklinikát, ahol kezeléseket kaphat a kisfiú. Ez az egyetlen, ami segít Marcin.

20240515_ Marci_MK_MW_bulvar_07
A családnak 4-5 havonta kell mennie Kölnbe, jelenleg a nyári időpontra még meg van a szükséges 2 millió, de utána nem tudják, hogyan tovább  Fotó: Mate Krisztian

„Ilyen nincs, hogy őt el kell, hogy engedjük"

Marcit már évek óta hordják Kölnbe, hiszen az állapotán egyedül ez a kezelés segít. Ennek hála a kisfiú most is jól van, hamarosan megkezdi az első osztályt és iskolába megy. A 4-5 havonta való kiutazás és a kezelés költsége azonban nagyon megterheli a családot. Egy alkalom ugyanis 2 millió forintba kerül. A szülők mindent megtesznek, hogy kisfiuk megkapja a kezeléseket, de nemrég nehéz anyagi helyzetbe kerültek. Az édesapa ugyanis tavaly nyáron szívinfarktust kapott. Mint kiderült, ez már a sokadik volt neki. 

Ő kapott egy esélyt, hogy itt legyen velünk és a kisfiával

– nyilatkozta elcsukló hangon, könnyek között Szabó-Bárdos Adrienn a Borsnak. Bár azóta szerencsére jól van Marci apukája és újra dolgozik, több hónapnyi bevételük esett ki. 

A következő kezelésre még megvan a szükséges összeg, de nem tudjuk, hogy utána mi lesz, hogy hogyan tovább. Márpedig Marcinak meg kell kapnia a kezeléseket, mert rajta csak ez segít 

– tette hozzá az anyuka, aki most a nyilvánossághoz fordult, hogy segítséget kérjen kisfia számára. 

@metropol.napilap Szívszorító harcot vív a recski Szabó család Marci 14 hónapos volt, amikor kiderült, hogy agydaganata van. A kisfiún egy kölni terápia segít, de a család már nem győzi fizetni. #metropol #daganat #betegség #család #segítség #összefogás #kisfiú #hungary #magyar #neked #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou ♬ eredeti hang – Metropol - Metropol

„A Jó Isten veletek van, minden rendben lesz"

A Metropol stábja helyszíni riportot készített a családdal. A Marciékról szóló videó meghatotta az olvasókat és a nézőket, rengetegen szeretnének segíteni a recski családnak. Közel 500 hozzászólásban küldték el jókívánságaikat az olvasók, motiválva a családot és imákat küldve Marcinak. 

Imádkozni fogok érte, hogy gyógyuljon meg a kicsikéd

– A Jó Isten veletek van....minden rendben lesz. Gyógyulj meg drága pici gyermek és sok erőt és kitartást kívánok. Kívánom, hogy jöjjön össze az összes pénz – írták kommentben az olvasók, üzenve a Szabó családnak.

Istenem, szomorú mikor egy gyereknek ilyen borzasztó betegsége van. Drága jó istenem segítsd meg őket, gyógyítsd meg a gyereket és az apukát. Anyukának meg nagyon nagy kitartást kívánok

– küldték jókívánságaikat a szülőknek, hatalmas erőt adva ezzel az édesanyának, aki már kezdte úgy érezni, hogy ő túl kicsi ahhoz, hogy ennyi embert megmozgasson és eljusson segítségkérése másokhoz. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek