Baleset

Elgázolta, majd cserben hagyta a földön fekvő magyar lányt az osztrák sofőr

Bors

Létrehozva: 2024.06.13.

Magára hagyta az elgázolt magyar biciklist a figyelmetlen sofőr Ausztriában. A fiatal nőhöz mentőt kellett hívni.

Egy lehajtóról tolató autó elütött egy 19 éves magyar kerékpárost az ausztriai St Johannban. A sofőr észrevette a balesetet, de nem szállt ki az autóból, inkább gyorsan továbbhajtott. A balesetet szenvedett nő eleinte azt gondolta, hogy semmilyen komoly sérülést nem szenvedett, ám azóta romlott az állapota.

A biciklis nő a földre zuhant  Fotó: Pexels

A minap, délután öt óra magasságában egy 19 éves magyar nő kerékpárral tartott munkába a tiroli St. Johann Niederhofen városrészben, amikor egy kék színű autó éppen tolatott ki egy felhajtóról. A sofőr nem figyelt és elütötte a bicikliző nőt. A fiatal kerékpáros az ütközés következtében elesett és rövid ideig az úton maradt fekve. A 19 éves nő a kezdeti sokk után felállt, majd nyugodtan folytatta a kerékpározást. Állítása szerint, bár a sofőr észrevette a balesetet, nem szállt ki az autóból, hogy megnézze, megsérült-e a nő, hanem inkább gyorsan kitolatott és elhajtott. A munkahelyére megérkezve azonban a nőnek feltűnt, hogy nem érzi jól magát. Végül a baleset áldozatához a mentőszolgálatot is riasztani kellett, akik ellátták a fiatalt. A nő bejelentést tett a rendőrségen, de mivel pont egy olyan helyszínen történt a baleset, ahol nem voltak térfigyelő kamerák, a rendőrök most szemtanúkat keresnek, akik alátámasztják a nő által elmondottakat. 

Pár hónappal ezelőtt hasonló eset történt hazánkban is, ott viszont az áldozat nem élte túl a szörnyű balesetet. Egy sofőr Hatvanban egy parkolóban kezdett el kitolatni az autójával. Eközben egy férfi éppen arra gyalogolt, ám amikor meglátta, hogy a férfi éppen tolat, megállt a gépjármű bal hátsó sarokrésze mögött, mert át akart menni az úttesten a túloldalra. A figyelmetlen sofőr azonban nem vette őt észre és elütötte. A baleset következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy később a kórházban elhunyt.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek