Ufó

Négyágú ufó keringett a Hold sötét oldalán - Videó

Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.06.26.

Ha nem maga készítette volna a képet, talán Váradi Krisztián sem hiszi el, mit sikerült lencsevégre kapnia. A férfi Németországban eresztett gyökeret, a munka mellett pedig hobbiból a Holdat szokta fotózni. Egyik este is így tett, amikor a képei között különös dolgot talált. Van élet a Holdon?

Bár ember már járt a Holdon, ám még egyszer sem sikerült eljutnia a bolygó sötét oldalára. Dokumentumfilmekben, sci-fi történetekben kacérkodtak eddig csak vele, hogy a Hold sötét, ismeretlen oldalán talán földönkívüliek élnek. Az ufó-hívők szerint nem kizárt, hogy virágzó, titkos Hold-társadalom éli ott a mindennapjait, de vajon ebben van igazság? Egy magyar férfi olyat fedezett fel a fényképei között, ami miatt most sokan dörzsölhetik izgatottan a tenyerüket.

A magyar férfi nagyon izgatott lett, amikor meglátta, mit sikerült megörökítenie /
A magyar férfi nagyon izgatott lett, amikor meglátta, mit sikerült megörökítenie / Fotó: AstroStar

„Nagyon izgatott lettem”

Tíz éve él a családjával Váradi Krisztián Németországban. Látott már egyet s mást életében, de olyat, amit sikerült megörökítenie, még soha. A hobbifotós öt éve fényképez, és ha ideje engedi, nemcsak természetfotókat készít, hanem esténként az eget is kémleli. Így tett június 19-én szerdán is, amikor a Hold felé irányította a fényképezőgépét. 

- Több képet is készítettem aznap este a Holdról. A szépsége vonz, ezért szoktam fotózni. Egyszerűen gyönyörű! A jól sikerült képeket ki szoktam nagyítani, nézegetem, hátha találok rajta valamit. Egyfajta kihívás ez nekem és jó érzés, ha sikerül szép képet készítenem a Holdról – mesélte a Borsnak Krisztián.

Aznap este is nézegetni kezdte a képeit, hátha talál rajtuk valami izgalmasat. Amikor rájuk nagyított, meglepődött: az egyik képen a magyar férfi egy négyágú ufót fotózott le, ráadásul a Hold sötét oldalán! 

Nagyon meglepett! Másnap reggel 5 órakor kellett volna felkeljek, hogy dolgozni menjek, de olyan izgatott lettem, hogy hajnal 2 óráig még vizsgálgattam, melyik képen látszik még

 – részletezte a férfi, aki az elejétől tudta, hogy nem műhold keringhetett az égitest körül.

Körberepülte a Holdat?

- Láttam már műholdakat, az a repülő valami pedig egyáltalán nem hasonlít rá. Igazából nem tudom, mi lehet, de szeretek utánajárni a dolgoknak – folytatta izgatottan Krisztián. Megpróbálta kinyomozni, mégis mi repülhetett a Holdon. 

Pixelhiba nem lehet és a fényképezőgép hibája sem okozhatta, mert két külön géppel fotóztam este, és mind két gép fotóján rajta volt. Ami nagyon érdekes, hogy a másik képen már nem a Hold sötét oldalán volt, hanem a világos részen

– húzta alá a férfi, utalva rá, hogy az ufó mozgott, míg ő fényképezte.

Krisztián két külön fényképezőgéppel fotózta le a Hold körül keringő ufót /
Krisztián két külön fényképezőgéppel fotózta le a Hold körül keringő ufót / Fotó: Váradi Krisztián/Bor olvasó

- Nem zárom ki, hogy ufó van a képeken. A mi galaxisunk porszem az univerzumban, a bolygónkról nem is beszélve. Önzés lenne azt hinni, hogy csak a Földön van élet… - zárta szavait Krisztián.

A Németországban élő férfi videót is készített a fotóiról, ahogy épp ránagyít a négyágú ufóra a számítógépén. Mutatjuk!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek