Aggodalom

Kiürítették az iskolákat: tömeges bombariadóról érkezett bejelentés

Létrehozva: 2024.06.26.

Hat oktatási intézményhez vonultak ki a rendőrök.

Több southamptoni iskolát kiürítettek, miután ma reggel bombariadókat kaptak - erősítette meg a hampshire-i rendőrség. Egy szóvivő megerősítette, hogy az oktatási intézmények szorosan együttműködnek a rendőrséggel.

tanár, diák, iskola, tanterem, szexuális, intim, középiskola,
Hat iskolát is ki kellett üríteni Fotó: Pixabay.com

A hatóságok hat érintett iskolát nevezett meg, köztük a Bitterne Park School, a Banister Park School, a Regents Park Community College, a St Anne's Catholic Girl's Secondary School és a St George's Catholic College. Az előbb említett tanintézmények szerda reggel telefonon kaptak megtévesztő üzenetet.

A rendőrség később közölte, hogy a Weston Secondary School is az érintettek iskolák között volt. A szóvivő hangsúlyozta, hogy a hívásokat átverésként kezelik, mondván: 

Jelenleg ezeket a hívásokat átverésként kezeljük. Szorosan együttműködünk az érintett iskolákkal, akik segítenek nekünk a nyomozásban.

− Komolyan vettük a fenyegetést. A tanulókat biztonságosan kimenekítettük az épületből. Két kijáratunk van az iskola mindkét oldalán, és a döntés értelmében a diákok a szabadidőközpontban gyűltek össze - ezt már David Butterworth, a Weston Secondary School igazgatója nyilatkozta, aki egyúttal köszöntet mondtak a helyi buszszolgálatnak, akik ingyenes járatokat indítottak a tanulók számára.

James Habberley, a St George's Catholic College igazgatója elmondta a szülőknek, hogy az iskola reggel 8.15-kor érkezett egy bombariadó a portára. Az iskola azonnal kapcsolatba lépett a rendőrséggel, az épületet evakuálták.

Szörnyű, hogy néhány helyi iskola kénytelen volt ma bezárni, de a tanáraink és a gyerekek biztonságának kell az első helyen lennie. Remélem, hogy a rendőrség alaposan kivizsgálja a történteket, és újra rendben megindulhat az oktatás. Ha bármilyen információval tud segíteni a rendőrségnek, kérjük, lépjen kapcsolatba a HantsPolice

- idézi a Mirror Satvir Kaur, brit politikus X-bejegyzését.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek