Időjárás

Visszatér a strandidő, de nem árt résen lenni: csaknem az ország egészére riasztást adtak ki

H. A.

Létrehozva: 2024.06.29.

Az időjárás előrejelzés szerint a mai napon szikrázó napsütésben lesz részünk.

A hétvégére visszatér a strandidő és a kánikula: az időjárás előrejelzés szerint a mai napon szikrázó nyári napsütés valószínű, esetleg ÉK-en fordulhat elő zápor. Élénk lesz az ÉK-i szél, és 30-35 fokos, országos hőség ígérkezik.

Igazi strandidő jön / Fotó: Köpönyeg

Kiadták a veszélyjelzést is

 

A HungaroMet Nonprofit Zrt. veszélyjelzésében csaknem az ország egészére citromsárga riasztást adott ki, a magas középhőmérséklet miatt: vagyis a napi középhőmérséklet 25 °C felett alakulhat ezeken a területeken. Ugyancsak citromsárga riasztást kapott öt további vármegye, a zivatarok és felhőszakadás miatt.

Fotó: Fotó: met.hu / Országos Meteorológiai Szolgálat

Ez várható a napokban

 

Vasárnap igazi strandidőre számíthatunk, sok napsütéssel, csapadék nélkül. Tovább fokozódik a hőség: délen 37-38 fokos maximumok is lehetnek!

 

Hétfőn északnyugat felől gyakran megnövekszik majd a felhőzet, és szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Az ÉNy-i szél egyre inkább megerősödik, mialatt 27 és 34 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

Kedden változóan felhős időre van kilátás, elszórtan záporokkal. Marad az erős szél, folytatódik a felfrissülés: délután 26-31 fok valószínű - írja a Köpönyeg.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek