Tragédia

Szívszorító: zarándokhellyé vált a kondorosi tűzben elhunyt zenész háza

B. T.

Létrehozva: 2024.06.29.

A férfi háza előtt virágcsokrok tucatja sorakozik.

Virágok hada áll sorfalat az előtt a kondorosi ház előtt, ahol szombaton (június 22.) éjjel borzalmas tragédia történt. Mint arról a Bors is írt, a tűzoltók éjszaka vonultak ki a Rákóczi Ferenc utcai családi házhoz, miután kigyulladt és teljes terjedelmében égett. 

Misi bácsi háza mára valóságos zarándokhellyé vált, sorban állnak előtte a gyászolók virágcsokrai   Fotó: Bencsik Ádám/Beol.hu

A hős családapa menteni akarta a házukat

A házban élő nyugdíjas férfi, L. Mihály és vele élő felesége és lánya, Erzsébet és Magdika még ki tudtak menekülni, azonban Misi bácsi tragikus végkimenetelű döntést hozott: miután feleségét és lányát biztonságba tudta, ő visszarohant, hogy megkezdje a ház oltását. Kijutni viszont már nem tudott, a lángoló pokol rabságában maradt, holttestét pedig csak a tűzoltók tudták kihozni a romok közül. 

Misi bácsit mindenki ismerte

A település-szerte köztiszteletnek örvendő Misi bácsit most egy emberként gyászolja a falu, az idős férfit ugyanis mindenki ismerte: nem csak postásként dolgozott hosszú éveken keresztül, de zenészként is ténykedett, alig volt olyan lagzi vagy ünnepség, melyen ne ő szolgáltatta volna a talp alá valót. 

A helyiek mindannyian szerették a vidám, mosolygós zenészt, így mára az egykor meleg otthont jelentő, mára hamuvá vált háza valóságos zarándokhellyé vált: naponta helyeznek el a kerítésnél virágokat az emlékére:

Először egy csokor virág volt kint, ma már tucatnyit vittek oda. Volt, aki el is sírta magát, amikor letette. Mindenkit sokkolt, ami Miskával és a családjával történt 

- mondta el egy helybeli. 

A feleségének és a lányának próbálnak segíteni

Hátra maradt családtagjainak, Erzsébetnek és Magdinak a gyász mellett azzal is szembe kell nézniük, hogy otthonuk odalett: a ház ugyanis teljesen leégett, a tűz a bútorokat és a ruhákat is elemésztette. A település azonban nem hagyta magára az összetört anyát és lányát: azonnal a segítségükre siettek

A család házában történt sajnálatos tűzeset kapcsán a ház tetőszerkezete a tűz következtében megsemmisült. A belső terek a füst martalékává váltak, így az épület lakhatatlanná vált. A család megsegítésére gyűjtést szervezünk! 

- adta hírül oldalán Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere. A helyiek egy emberként mozdultak meg: ki adományokkal, ki bútorral, ki anyagilag rohant segíteni a családnak:

- Megható és örömteli, hogy a bajban ilyen sokan önzetlenül segítséget nyújtottak és nyújtanak a család megsegítésére. Azoknak, akik tárgyi eszköz formájában nem tudnak segítséget nyújtani, lehetőséget biztosítunk arra, hogy pénzbeli támogatással segítsék a családot. Hálásan köszönjük! - írta a meghatott polgármester. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek