Furcsa

Az igazi Benjamin Button: visszafelé öregszik egy 6 éves kislány

P. Flóra

Létrehozva: 2024.07.01.

A 6 éves kislány járókerettel közlekedik és vastag szemüvege van, mint a filmbeli Benjamin Buttonnak.

Egy hatéves kislány ritka genetikai rendellenesség miatt visszafelé öregszik, hasonlóan Benjamin Button figurájához. Fiatal kora ellenére szegény Khloe Garcia járókeretre támaszkodik, és vastag szemüveget visel, ami Benjamint tükrözi a 2008-as Benjamin Button különös élete című filmben. 

Fotó: GoFundMe

A nashville-i Khloe metakromatikus leukodystrophiában (MLD) szenved, egy ritka genetikai rendellenességben, amely megtámadja az agyat és az idegrendszert, és amit az orvosok csak úgy magyaráznak, hogy visszafele öregszik. A betegség miatt Khloe végül nem tud majd járni, beszélni vagy egyedül enni. 

Az állapotra nincs ismert gyógymód, és a betegség kezelése több mint 4 millió dollárba kerülhet. Khloe összetört szívű édesapja, David Garcia azt mondta a WSMV amerikai hírállomásnak: "Minden nap figyelnem kell a lányomra, és meg kell találnom a módját, hogy megállítsuk ezt a betegséget."

A család által létrehozott GoFundMe oldal szerint a bajt Khloe tanára és édesapja kezdte észrevenni nem sokkal a kislány 6. születésnapja után. Nehezen járt, ugrott és futott, és a tanára később észrevette, hogy „derékban meghajlott”, és nem tudja kinyitni a hátizsákját. Miután erős fejfájásra hivatkozott, az édesapa kórházba vitte, ahol az MLD egyik fajtáját diagnosztizálták nála.

"Amikor először elmondták, mi ez, azt mondtam, ez nem történhet meg velünk" - emlékezett vissza David. Becslések szerint 160 000 szülésből egy gyermeknél fordul elő ez a kór. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek