Élet-halál harc

"A bokájától a feje búbjáig tele volt rákos daganattal" - újabb kihívás előtt áll a halálos kórt legyőző kislány

Létrehozva: 2024.07.08.

A négyéves Ava hősies küzdelemben győzte le a rákot és a túlélési esélyeit. Most egy újabb kihívás elé néz, ugyanis kísérleti kezelésre utazott, hogy megakadályozzák a kór visszatérését a testébe.

A kelet-ayrshire-i Ava Boltonnál gyerekkori rákot, úgynevezett neuroblasztómát diagnosztizáltak, amelyet sikeresen leküzdött, és most az Egyesült Államokba repül családjával egy 300 ezer fontos kezelésre, ami meggátolhatja, hogy a pokoli kór visszatérjen a kis testébe. A bátor csöppség 18 hónapos harc után lett teljesen rákmentes, de a családjával tovább küzdenek, hogy a lehető legjobb esélyei legyenek Ava-nak a túlélésre a jövőben is.

Ava Bolton
Fotó: GoFoundMe

A négyéves Ava Boltonnak 50% esélyt adtak a túlélésre, miután ritka és agresszív gyermekkori rákos neuroblasztómával volt tele a teste . A skóciai East Ayrshire-ből származó Ava legyőzte az esélyeket, és most ő és családja az Egyesült Államokba repülnek, ahol a Memorial Sloan Kettering Központban szakorvosi kezelésen vesz részt a gyermek, ahol a szakemberek olyan vakcinát fejlesztettek ki, amely megakadályozhatja a rák kiújulását.

Családja több mint 300 ezer fontot gyűjtött össze Ava kezelésére, kedves idegenek és támogatók adományaiból. Scott, a lány apja így nyilatkozott a Daily Record-nak : "Mindannyian nagyon izgatottak vagyunk, hogy Ava legyőzte a rákot. Rengeteg erőt és bátorságot mutatott minden lépésnél."

 

Tizennyolc hónappal ezelőtt a világunk összeomlott, és emlékszem, hogy egy felvételt néztünk, amely rákos daganatokat mutatott Ava fejétől a bokájáig. Teljesen tele volt vele. Azt mondták nekünk, hogy csak 50% esélye van a túlélésre. Szörnyű volt. A tudat, hogy már nem rákos, csak azt mutatja, milyen erős. Dacol az esélyekkel. Mi szülők azonban nem tudunk lazítani, és továbbra is arra koncentrálunk, hogy ez az oltáskezelés Ava számára működjön és biztosítsuk, hogy a legjobb ellátást kapja.

 

Ava egy hónapot tölt New Yorkban apjával, anyjával, Natalie-val és idősebb bátyjával, Lucas-szal. Ezután a következő évben további négy alkalommal látogat el a városba, hogy utókezelést végezzenek rajta a gyermekrák kezelésére szakosodott intézményben - írja a Mirror.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek