Csalás

„A feleségem halála után volt 40 millió forintom, beleszerettem Anitába, és most 69 évesen hajléktalan vagyok”

B.

Létrehozva: 2024.07.28.

Módosítva: 2024.07.28.

A bankszámláját befagyasztották, nem fér hozzá a nyugdíjához, és nincs hol laknia.

Fantáziának bizonyult egy özvegy férfi álomnője, aki kicsalta az összes félretett pénzét. "Anitát" egy hölgy mutatta be a 69 éves Rodrick Lodge-nak, egy évvel azután, hogy a férfi elvesztette a feleségét, Pauline-t.

2020 óta ismertem Maryt, és azt hittem, hogy a barátom. Az évek során még egy kis pénzzel is segítettem, fizettem az autójavítását, ilyesmiket. Tavaly nyáron Mary elmondta, hogy van egy barátja, Anita, aki Nairobi egyik külvárosában, Karenben él. Elkezdtünk üzeneteket váltani a Viberen. Elmondta, hogy egy szépségipari cégnél dolgozik, és 30 alkalmazottja van. Sikeresnek tűnt, azt mondta, hogy házat építtet Voi-ban, körülbelül 200 mérföldre Nairobitól

- mesélte a férfi, akinek Anita képeket is küldött a házról. De számos intim fotóval is megajándékozta. Mindez üzenetben történt, telefonon soha nem beszéltek. Később szóba került az összeköltözés, Rodrick pedig beleegyezett, hogy elkezdi anyagilag segíteni az új ház költségeit.

Képeket küldött napelemekről és vízszivattyúkról. Azt hittem, minden jól megy. Aztán elmondta, hogy Ruandába és a Kongói Demokratikus Köztársaságba kell mennie, hogy piacra dobja termékeit. Azt mondta, a vállalkozásnak nincs elég pénze. Szóval ezért is fizettem

- tette hozzá a férfi.

Rodrick végül Nairobiba utazott, hogy találkozzon Anitával, de amikor leszállt a gépről, nyoma sem volt... Helyette üzenetet küldött, hogy 300 mérföldre van Mombasában. A csaló hónapokat töltött azzal, hogy kifogásokat keressen, miközben továbbra is pénzt kért.

Most már rájöttem, hogy hülye voltam. Ott és akkor le kellett volna állítanom. Májusban azt mondta, hogy az apja kórházban van, és segítségre van szüksége a számlákkal kapcsolatban. De amikor ellenőriztük, nem volt ott senki, akinek ilyen neve lenne. Ezzel vége lett.

A Mirror azt írja, ezt követően minden kapcsolat megszakadt Anitával, de Rodrick külföldön rekedt. Összességében 85 000 angol fontot, azaz csaknem 40 millió forintot csaltak ki tőle. Megpróbált kapcsolatba lépni Maryvel is, de ő sem válaszol.

A férfi ezen a héten végre visszatért az Egyesült Királyságba, miután összekaparta a pénzt a repülőjegyre a barátaitól. Azt mondja, most hajléktalanként él.

A bankszámlámat befagyasztották, nem férek hozzá a nyugdíjamhoz, és nincs hol laknom.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek