Gyász

"A karjaimban tartottam, amíg már nem dobogott a szíve" - mindössze 25 napig élhetett az iker kisfiú

P. E.

Létrehozva: 2024.07.08.

A tápszer okozta a kicsi vesztét.

Szívszorító fotókat osztottak meg egy iker kisfiúról, aki mindössze 25 napot élhetett. Szüleik most nyertek 60 millió dollárt egy tehéntej-tápszer-gyártótól. 

 

A bíróság hanyagnak találta a Mead Johnson világcéget, mert nem figyelmeztette megfelelően Jasmine Watson illinoisi anyját, hogy termékük kisfiánál, Chance Deannál bélbetegséget okozhat, amely a kisfiú halálát okozta.

Chance kevesebb, mint 1,8 kilós volt, amikor a kiírnál két hónappal korábban megszületett, és egész életét egy újszülött intenzívosztályon töltötte, közel a dél-illinoisi családjához. A 12. napon kapott koraszülötteknek szánt tápszert, miután az édesanyja nem tudott elegendő anyatejet termelni sem neki, sem ikertestvérének, Chase-nek. 

Watson kezdetben úgy döntött, hogy a fiúkat a saját tejéből és a donorbankokból származó emberi anyatej kombinációjával táplálják. Ám egy olyan kórházba szállították őket, ahol nem volt elérhető a donortej, és itt kezdett el romlani Chance állapota. 

Chancenél nekrotizáló enterocolitist (NEC) diagnosztizáltak – egy halálos bélbetegséget, amely főként a koraszülötteket érinti. Három műtéten esett át, hogy megmentsék az életét. De 2020. március 28-án este Chance meghalt az anyja karjaiban. 

„Ebben a pillanatban úgy éreztem, az egyetlen dolog, amit tehetek érte, az az, hogy ott leszek – mondta Watson az ABC Newsnak. – Egész idő alatt tartottam, amíg a szíve már nem dobogott.”

Négy évvel később az esküdszéknek szívszorító fényképeket mutattak Chance-ről egy apró kék kötött sapkában, az orrában etetőcsővel, miközben családja bíróság elé vitte a globális gyermektáplálkozási céget, Mead Johnsont. A háromhetes tárgyalást követően az esküdtszék úgy döntött, hogy Mead Johnson hanyag volt, és nem figyelmeztette megfelelően Watsont, hogy a NEC előfordulása magasabb a tápszerrel táplált koraszülötteknél. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek