Tumor

"Nem gondoltuk, hogy ez velünk is megtörténhet" – hatórás műtét mentette meg a négyéves kisfiú életét

Létrehozva: 2024.07.22.

Hétköznapinak látszó tünet utalt a kegyetlen kórra. Szerencsére időben észrevették a bajt.

Egyetlen, egyszerű tünete volt a kórnak, ami a négyéves kisfiút kínozta: picit remegett a szeme. Elvitték a szemészetre, ahol az orvos azonnal közölte az aggódó szülőkkel: jóval komolyabb vizsgálatokra van szükség, ugyanis nagy lehet a baj. Sajnos a szakember félelme beigazolódott, a gyermek agyában ugyanis egy tumor növekedett. A walesi Cardiffban élő Rome Hillt hamarosan már tolták is be a műtőbe, hogy egy hatórás beavatkozás során távolítsák el a daganat nagyobbik részét. A fennmaradó részt a most következő kemoterápiával igyekeznek majd visszaszorítani.

Rome Hill, GoFundMe
A kis Rome már túl is van az agyműtéten  Fotó: GoFundMe

Nem akartuk elhinni. Mindig hall ilyenekről a tévében az ember, de nem gondoltuk, hogy ez velünk, a családunkkal is megtörténhet 

– mesélte a kis Rome édesapja, a 33 éves Perry a Mirrornak, hozzátéve: először akkor vette észre fia gyanús szemmozgását, amikor közösen tévéztek. Eleinte nem tartotta túl aggasztónak, de aztán a párjával együtt úgy döntöttek, inkább szemész segítségével járnak a végére a dolognak. És milyen jól tették!

Szerencsére a daganat jóindulatú volt, nem terjedt tovább más szervekre, ugyanakkor még így sem biztos, hogy a teljes eltávolítás után tökéletesen visszatér a fiú látása az érintett szemben. A család természetesen reméli a legjobbakat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek