Akaraterő

„Ameddig ő küzd, addig nekem is ez a dolgom” - egész életét halálos beteg gyermekének szenteli Adrienn

H.N.ZS.

Létrehozva: 2024.07.15.

Bár az orvosok Nárcisznak néhány évet jósoltak csak, édesanyja szeretetének és mindannyiuk kitartásának hála a lány ma már 17 éves. A halálos beteg fiatal lány és az életét beteg gyermekének szentelő édesanyja akaratereje hegyeket képes megmozdítani. Történetük példaértékű.

Egy édesanya életében az egyik legcsodálatosabb pillanat az, amikor újszülött gyermekét először a karjába veheti. Bár Adrienn átélhette ezt a varázslatos pillanatot, a következő percekben az idilli családról alkotott képe kártyavárként omlott össze. Az orvosok minden anya rémálmát közölték a fiatal édesanyával: gyermeke halálos beteg, jó, ha a két éves kort megéli. Adriennt sokkolta a hír, ám ahogy ő fogalmaz, az ember még a tragikus élethelyzetekbe is beleszokik szépen lassan.

Akaraterejüknek köszönhetik Nárcisz életét Fotó: Mate Krisztian

Adrienn sosem adta fel, hatalmas szeretettel és odaadással nevelte sma beteg lányát, Nárciszt, aki minden eddigi diagnózisra rácáfolt, ugyanis idén augusztusban lesz 18 éves. A fiatal lányt édesanyjától és a testvéreitől kapott szeretet és a végtelen akaraterő tartja életben. Nárcisznak időközben 3 egészséges testvére született, akik kiváló sportteljesítményük mellett mindenben segítik és támogatják édesanyjukat és beteg testvérüket.

Sokan nem értették, hogy miért vállaltam újabb gyerekeket. Ma már értik. A családnak minden mással összetéveszthetetlen ereje van

 — meséli Adrienn, aki ma már egyedülálló édesanya, így szüksége van gyermekei segítségére is.

Nárcisz rengeteg erőt merít családja szeretetéből Fotó: Mate Krisztian

A három gyereknek a mindennapok részévé vált az, hogy beteg testvérüket kiszolgálják, ha kell, sőt a nagyobbaknak, Nórinak és Máténak az sem jelent akadályt, ha nekik kell feltenni esténként Nárciszt a lélegeztetőgépre.

Nárcisz 3 évvel ezelőtt még képes volt ülni, de ma már ágyhoz van kötve. Bár 4 havonta kap kezelést, állapota szépen lassan romlik. Az egyik veséje már elől van, a mája az meg van nagyobbodva. Bal oldalt kezdődik a szívcsúcs, de teljesen át van fordulja jobb oldalra a szíve. Nem tudom meddig bírja így a szervezete

 — magyarázza az édesanya, aki azt is elárulja, egy igen kockázatos gerincműtét segíthetne Nárciszon, ám az azzal járna, hogy minden így elsajátított képességét újra kellene tanulni.

A két legidősebb testvér Nóri és Máté fel tudják tenni Nárciszt a gépre, ha édesanyjuk dolgozik Fotó: Mate Krisztian

Nárcisz ebben a pózban csinál mindent. Így eszik, így iszik, így tanul, így rajzol, így éli az életét

 — sorolja az édesanya, mi mindent kellene elölről kezdenie lányának, ahelyett, hogy élvezhetné azt az időt, ami még megadatik neki. Nárcisznak nincsenek nagyratörő álmai. Számára a legfontosabb az, hogy példát mutathasson testvéreinek. Legnagyobb dédelgetett álma az, hogy eljuthasson Törökországba, ám nem fűz nagy reményeket ahhoz, hogy ez még életében sikerülhet.

Nárcisz még így is rengeteget mosolyog Fotó: Mate Krisztian

Annyira előre nem szabad terveznem, szerintem, mert az élet úgyis áthúzza a számításokat. A legfontosabb, hogy kitartó legyek, hogy magamnak bizonyítsak

 — fogalmazza meg Nárcisz, aki gimnazista létére példa értékűen áll az élethez. A fiatal lány nem rettegve várja a halált, hanem kitartásával példát mutat és azért küzd, hogy mihamarabb dolgozhasson, hogy besegítsen a családnak. Nárcisz igyekszik minden napját pozitív élményekkel megtölteni, úgy, mintha minden egyes napja az utolsó lenne. Csodálatos édesanyja mindent megtesz, hogy Nárcisz a lehető legtöbb élményben részesüljön.

Nárcisz biológiából kimagasló eredménnyel tett előrehozott érettségi vizsgát Fotó: olvasói

Mindent megoldunk anyuval. Helikoptereztem már a Balaton felett és csúsztam már vízi csúszdán is

 — lelkendezik Nárcisz, majd az édesanyja veszi át a szót, aki 2 évvel ezelőtt egy Majka koncertre is elvitte lányát, ahol 2 és fél órán keresztül ölben tartotta lányát.

Van olyan, amikor elbújok, hogy senki ne lásson és sírok. Aztán visszajövök és folytatom. Nem láthatják rajtam a gyerekek azt, hogy néha úgy érzem, már nem bírom tovább. Bennem Nárcisz tartja a lelket, én pedig benne. Ameddig ő küzd, addig nekem is ez a dolgom

 — zárja az édesanya, aki egyedül tartja el 4 gyermekét, így Nárcisz ápolása mellett annyit kell dolgoznia, amennyit csak tud, hiszen gyermekeinek szeretne mindent megadni. Adrienn már kétszer is elnyerte az Angyalom emlékdíjat, amit azok a hős édesanyák kaphatnak meg, akik életüket beteg gyermekük gondozására áldozzák fel.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek