Tragédia

„Anya, hadd aludjak” - Mondta az ötéves Milán, majd örökre lehunyta szemét

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.07.04.

Otthonában, családja körében elhunyt az ötéves, ráketeg Milán. A kisfiú édesapja megtörten nyilatkozott. Lapunknak azt is elmesélte, mit mondott nekik a gyermek utoljára.

Milánka mindössze öt évet élt, de ennyi idő alatt több szenvedés jutott neki, mint sokaknak egész életében. Négyéves koráig kétszer is rosszindulatú daganattal operálták, kemoterápiának és sugárkezelésnek is alávetették. Egy ideig úgy tűnt, hogy a beavatkozások meghozták a várt hatást, de aztán a betegség kiújult.

Viktor gyásza soha nem múlik el, imádta a kis Milánt  Fotó: Olvasói

Az ötéves kisfiam csupán másfél hónapot járt óvodába, mert a betegsége miatt nem járhat közösségbe és sok időt tölt kórházban. Okos, így a korának megfelelően mindent el tudtunk neki magyarázni. Tisztában van a betegségével

 - nyilatkozta a Borsnak idén februárban Milán édesapja, Viktor. A kisfiú szervezetét a daganat egyik legagresszívabb fajtája támadta meg, a család mégis bízott a csodában.

A szülők az utóbbi időkben nem fogadtak vendégeket, mert félő volt, hogy akaratlanul is átadnak valami vírust vagy bacilust Milánnak. 

Viktor most szomorű hírről tájékoztatta munkatársunkat.

 

Tegnap éjjel elment a kis hős! Megpihent 

– mondta, majd hozzátette: az orvosok két héttel ezelőtt közölték a szülőkkel, hogy már nem tehetnek többet a gyermekért.

Tulajdonképpen lemondtak róla. Elmondták, hogy egy újabb kemoterépia nagyon megviselné a kisfiam szívét. Hazavittük, mert nem akartuk, hogy a kórházban menjen el. Az utolsó percekig mellette voltunk, ő pedig szinte végig a tudatánál volt. Mielőtt örökre lehunyta szemét, még így szólt: „Anya, hadd aludjak”

 – mesélte a gyászoló édesapa.

A testvérek közel álltak egymáshoz  Fotó: Olvasói

- Milánka végig bátran küzdött. Nagyon várta, hogy barátokkal találkozhasson. Szeretett volna olyan életet élni, mint a többi, vele egykorú kisfiú – tette hozzá szomorúan Viktor.

Milánka és a kishúga, a két évvel fiatalabb Csenge nagyon közel álltak egymáshoz. Amennyit tudtak, együtt játszottak. Most a szülők kegyetlen feladata, hogy a kislánynak elmagyarázzák, miért nem láthatja többé a bátyját.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek