Ámokfutó

Döbbenetes: már Németországban is bajba került az Árpád hídi ámokfutó

Létrehozva: 2024.07.05.

A balatonlelleiek szerint B. Roland Németországban is szembe került a törvénnyel a kábítószer miatt.

Nem kétség, hogy egy csapásra közellenség lett az a 43 éves férfi, aki lopott taxival okozott tragikus végkimenetelű balesetet július 3-án szerdán késő este az Árpád hídon. Ismeretes: B. Roland az óbudai Tavasz utcában lopott el egy taxit a tulajdonosától, amivel a forgalommal szemben hajtott fel az Árpád hídra. Itt először egy szürke Hyundai-jal ütközött össze, majd tovább száguldva, a híd közepén egy Suzukinak és egy taxinak rohant neki. 

Roland Németországban próbált szerencsét, de a lelleiek szerint itt is bajba került a drog miatt / Fotó: Facebook

A kocsik mindegyike totálkárosra tört, a Suzukiban ülő fiatal jegyespár, Sz. Mónika és B. Ervin pedig azonnal meghaltak, míg a vétlen taxiban összesen négyen sérültek meg, közülük legsúlyosabban a kocsit vezető N. Tamás, akit még mindig intenzív osztályon ápolnak.

 Állapota jelenleg is súlyos, de szerencsére stabilizálódott. Az egész országot megrázó ámokfutás okozója, Róbert nem volt ismeretlen a rendőrök előtt: a baleset napján, hajnali öt óra körül már egyszer elvitték a zsaruk, mivel drogos állapotban őrjöngött a Tavasz utca egyik házánál. 

Korábban egy, a férfit ismerő forrásunk lapunknak elmondta, hogy Róbert évek óta drogproblémákkal küzdött, amire a vállalkozása is ráment: az általa üzemeltetett balatonlellei büféből egymás után menekültek el az alkalmazottak. A tragédia előtt két pultosnő egy hátborzongató incidens után mondott fel: 

A büfében is többször látták őt bedrogozva, az ámokfutása sem most, hanem múlt pénteken kezdődött: két 20-22 év körüli lányt szerződtettek pultosnak, de múlt pénteken Roland annyira bekábítószerezett, hogy az egyiket villával kergette, a másikat pedig mindenáron meg akarta erőszakolni 

- mondta el a férfi a Borsnak.

A büfé hétfő óta zárva tart / Fotó: Bors

Hozzátette, hogy a férfi legutóbb Németországban próbált szerencsét, nemrégiben tért csak haza Magyarországra. Azonban a lelleiek azt beszélik: ott sem élt makulátlan életet:

Azt hallottuk, hogy kint is meggyűlt a baja a hatósággal és a kábítószer miatt hat évet kapott, amiből négyet le is ült. Nem tudjuk, hogy ebből mi igaz, de az biztos, hogy jó darabig kint élt. Hogy mit csinált, az rejtély

- mondta a férfi. 

Róbert hazatérte után próbált szerencsét a balatoni büfével, amit szakács ismerősével együtt vettek bérbe. Ez azonban hétfő óta zárva tart, ottjártunkkor is csak a gyászos csend fogadta munkatársainkat. A tragédia előtt viszont a férfi innen indult Budapestre, út közben azonban összetörte a saját kocsiját: 

- Roland a Hondájával indult el Budapestre, hogy új pultosokat keressen, de a kocsival az autópálya szalagkorlátjának hajtott és össze is törte. Ezután a szakács bérelt neki egy kocsit, azzal indult tovább a fővárosba - mesélték a helyiek. A rendőrség az eset után három különböző ügyben is nyomoz a férfi ellen.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek