Forróság

"Az egész arcom bedagadt" - napmérgezést kapott Tamara Budapesten, azonnal kórházba vitték

Létrehozva: 2024.07.16.

A 24 éves Tamara Harris-nek bedagadt az arca, szédült és egy kis csomó volt a fején budapesti utazásának második napján – később napmérgezést diagnosztizáltak nála.

Egy 24 éves nőt súlyos napmérgezéssel szállítottak kórházba, miután mindössze két napot töltött Budapesten. Tamara Harris észrevette, hogy megduzzad a szeme, nagyon szédül, és egy kis csomót fedezett fel a fején a nyaralásának második napján.

napmérgezés
A fiatal lány sokkoló tüneteket produkált Fotó: X (Twitter) 

Feltételezve, hogy megcsípte egy rovar, ezért egy krémet vásárolt egy gyógyszertárban, de állapota a hazarepülés során romlani kezdett. Miután leszállt az Egyesült Királyságban, azonnal orvoshoz fordult, ahol megállapították, hogy napmérgezést kapott.

 

Amikor felébredtem a hazaérkezés másnapján, az egész arcom bedagadt, és nem tudtam kinyitni a szemem

 

– emlékezett vissza Tamara. 

"Egyenesen a kórházba mentem, ahol szteroidokat és klórfenamint (antihisztamin) tablettát kaptam. Az arcom több napig bedagadt, és három napot ki kellett vennem a munkából" - idézte fel a lány.

A napmérgezést a túlzott ultraibolya sugárzás okozza, és bőrgyulladást, hólyagokat, fejfájást, szédülést és hányingert okozhat.

 

Tamara július elején repült Budapestre, és még csak most kezd magához térni a sokkból. Az arcán a duzzanat végre enyhülni kezdett, és csak néhány apró folt mutatja még mindig a megpróbáltatásainak jeleit - számolt be a megdöbbentő esetről a Mirror.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek