Siker

„Egy életre szóló élmény volt" - Csenge az első magyar, aki a híres FC Barcelonával dolgozott együtt

Kis Dalma Róza

Létrehozva: 2024.07.15.

Sokan a legmerészebb álmaikban sem gondolnák, hogy az FC Barcelona játékosaival egyszer találkozhatnak, azt pedig pláne nem, hogy együtt is dolgozhatnak velük. A 26 éves magyar gyógytornász, Kaminszky Csenge mégis megcsinálta.

„Célozd meg a csillagokat és akkor már az sem baj, ha csak a felhőkig jutsz el” – mondta mindig Kaminszky Csengének édesapja. A fiatal lány pedig ennek megfelelően élte az életét. Nagyon fiatalon mert nagyon nagyot álmodni. Csengének többször is volt lehetősége a „felhők fölött" járni, hiszen artistaként többször is fellépett a Fővárosi Nagycirkuszban, majd a Cirque du Soleil-hez került Kanadába, de később gyógytornászként dolgozott az MTK és a MOL Fehérvár FC sportolóival is. Csenge azonban nem állt itt meg: álmai egészen Spanyolországig repítették, a világ egyik leghíresebb fociklubjához, az FC Barcelonához. 

Csenge mert nagyot álmodni: 2021-ben felvételt nyert az FC Barcelona mesterképzésére, ahol világsztár sportolókkal dolgozhatott együtt  Fotó: Kaminszky Csenge

„Egész életemben élsportolókkal szerettem volna dolgozni"

Csenge életét már kicsi kora óta átszövi a sport. Szülei már akkor mondták neki, hogy mindegy mit, de sportolnia kell. Így ismerkedett meg a szertornával, amit végül magas szinten űzött, Olimpiára is szeretett volna menni, de 14 évesen már későnek tűnt elkezdeni a felkészülést. Így került a Baross Imre Artistaképzőbe, ahol szintén kitűnt tehetségével, így a második évtől a Cirque du Soleil-hez került Kanadába. Csenge élete itt ért vízválasztóhoz: el kellett döntenie, hogy kiköltözik-e a világ másik végére a csapattal vagy inkább a tanulást választja.

– Mindig is féltem attól, hogy mi lesz, ha kiöregedek a sportból és ott állok majd szakma nélkül. Így nem maradtam a Soleil-el Kanadában, hazajöttem és elvégeztem az egyetemet, majd mesterképzést kerestem. Ekkor kint éltem Valenciában, sokat jártunk át Barcelonába meccsekre, így mikor megláttam, hogy lehet menni az FC Barcelonához dolgozni és tanulni, azonnal jelentkeztem – mesélte a Borsnak Csenge, akiből sugárzik a spanyoloktól eltanult pozitivitás és életöröm. Bár a családjának nincs nagy focis kötődése, mindenki nagyon büszke volt rá, amikor felvételt nyert a világhírű csapathoz, első magyarként. 

Csenge az első magyar, akit felvettek az FC Barcelonához dolgozni  Fotó: Kaminszky Csenge

Világsztár focisták hallgattak a magyar lány utasításaira

 Ez egy életre szóló élmény, hogy testközelből ilyen világsztárokkal tudtam együtt dolgozni. Világhírű nagy csapattal teljesen más együtt dolgozni, ráadásul a spanyol hozzáállás is más, nagyon életvidámak, befogadók, ami meg is lepett. Egy igazi kis családnak éreztem ott a csapatot

– mesélt Csenge a munkáról, amit egy évig, 2021 és 2022 között végzett a katalán csapatnál. Bár a fiatal tehetség titoktartási szerződést írt alá, pár kulisszatitkot elmondott nekünk a legendás focicsapatról.

– Találkoztam az akkor aktuális kerettel, labdarúgókkal, kosarasokkal is, de a B csapattal is dolgoztam. Vannak személyes kötődéseim is egy-egy játékoshoz. Nagyon jó érzés volt, hogy ha jött egy világsztár, akkor természetesen viselkedett velünk, tisztelettudóan, ránk köszönt, megkérdezte hogy vagyunk. Viszont már az elején megtanultam, hogy nem azért vagyok ott, hogy rajongjak a játékosokért. Nekik ugyanúgy meg kellett tartanom a gyógytornát, hallgatniuk kellett rám, hiszen én voltam a terapeutájuk. 

Bár azóta sokat változott a csapat, a mostani keretben is van olyan, akivel még utánpótlásként dolgoztam, azóta pedig a felnőtt csapatban van. Nagyon jó érzés látni őket most is, követem a meccseiket, szurkolok nekik 

– részletezte Csenge, aki azóta is odavan Spanyolországért és amikor csak teheti kiutazik kinti barátaihoz. A spanyolos életkedv rá is ráragadt, az Európa Bajnokságon is a spanyoloknak szurkol, a csapat életét pedig azóta is követi és figyeli az FC Barcelona játékosokat, akikről sokkal többet tud, mint bármelyikünk. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek