Fantázia

Elképesztő ízekben készítenének fagylaltot a Bors olvasói. Ha neked is van ötleted, oszd meg velünk!

GUY

Létrehozva: 2024.07.20.

Szabadjára engedték fantáziájukat olvasóink, amikor azt kérdeztük tőlük, hogy milyen más étellel kombinálva lenne igazán érdekes számukra a fagylalt.

Azt már megtudtuk az idei nyáron, hogy a fagylalt szinte bármilyen ízesítést elbír. Gondoljunk csak a különböző alkohollal ízesített nyalánkságokra, mint például a gin tonic, vagy éppen a strandok hangulatát megidéző sajtos-tejfölös lángos ízű vagy éppen hekkes fagyira. A lehetőségek tárháza kimeríthetetlennek tűnik, ezért arra kértük a Bors olvasóit a Facebookon, hogy osszák meg velünk egy hozzászólás formájában, ők mivel párosítanák a fagyit.

fagylalt
Ahány ház, annyi szokás. Ez igaz a fagylaltra is: a lehető legkülönbözőbb ízekben és formában fogyasztják a Bors olvasói a nyári hűsítőt Fotó: Mizuno K / Pexels (illusztráció)

Népszerű volt olvasóink körében, hogy valamilyen gyümölccsel hozták össze a fagylaltot, ami egyáltalán nem ördögtől való ötlet, hiszen ki ne evett volna már így egy-két gombócot? Szinte lehetetlen hibázni ezzel a fúzióval. Jázmin például hamvas őszibarackkal párosítaná a fagyit, míg Etelka dinnyével. Marianna azt írta, hogy bármilyen gyümölccsel szívesen eszik fagylaltot, Mirella pedig az almakompótra esküszik.

Fagylaltot csakis tejszínhabbal és gyümölccsel fogyasztok, hozzá egy kis tortával

 – írta hozzászólásában a kulináris élményeket habzsoló Noémi.

Babi pedig a gyümölcsöt szörp formában párosítja a legszívesebben a fagyival:

Bodzaszörppel leöntve minden fagyi eszméletlen finom

 – írta kommentjében.

Szilvia ötlete, hogy kürtős kaláccsal fogyasztja a fagylaltot kimondottan ínycsiklandóan hangzik, de Erika is gusztusos tippet adott: ő ugyanis palacsintával eszi legszívesebben a fagylaltot. Mónika pedig nemrég lelt rá egy jó kombinációra.

Egyik este tiramisuval ettem a puncs fagyit. Isteni volt, egyáltalán nem volt furcsa az ízek kombinációja

 – fejtette ki hozzászólásában.

Gyöngyi szerint a csokoládé ízű fagylalt bármilyen süteménnyel nem lehet rossz választás, Gabriella pedig szintén ad az élvezeteknek:

A friss, forró kalács vanília vagy bármilyen gyümölcsös fagyival soha nem rossz választás

 – fogalmazott a Facebookon.

Persze vannak, akik nem vetik meg a sós ízvilágot még akkor sem, ha fagylaltról van szó. Sokan – köztük Réka és Szabina is – azt írták, hogy sült krumplival az igazi a fagyi! Ezt egyébként e sorok írója is meg tudja erősíteni.

Tamás sajtos tallérral kombinálja a fagylaltot, Tünde pedig parenyica sajttal. Jani pedig képet is küldött nekünk, amin vélhetően a saját házi készítésű hűsítője látható, ami nem más, mint a bableves jégkrém virslivel megbolondítva. Íme:

fagylalt
Így néz ki Jani fúziós menüje, a bableves jégkrém virslivel Fotó: Bors olvasói fotó

Géza nem igazán cifrázta és pontosan tudja, hogy mi passzol a fagylalthoz:

Egy másik fagyi és egy medence, amiben ülve elfogyasztom

 – írta hozzászólásában a Facebookon.

Azok közül a kommentelők közül, akiket humoros hangulatukban talált meg a Bors kérdése Evelin tölcsérrel, míg Rozi egyszerűen a szájával párosítaná a fagylaltot.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek