Hátborzongató

Emberi csontok és totemek: boszorkánybarlangra bukkantak a magyar felfedezők

KN

Létrehozva: 2024.07.02.

Lendér Norbert és csapata hátborzongató helyszínre bukkant. Boszorkánysírok és szeánszok helyszíne lehet a barlang.

Lendér Norbertet már gyerekkora óta vonzzák az elhagyatott házak, gyárak, kastélyok rejtélyei. Mára már az egyik leghíresebb urbexes lett, aki a világ minden pontjára képes elmenni, hogy meglátogasson egy érdekes, elhagyatott, történelmi helyszínt. Nemrégiben csapatával Franciaországban járt, ahol hátborzongató dolgokra bukkant.  

Fekete kereszt a falon Fotó: beküldött/Lendér Norbert

„Nekivágtunk Franciaországnak egy urbexes expedícióra. Egy hétre mentünk ki, jobbnál jobb helyeket felfedezni” - kezdte a Borsnak Lendér Norbert, aki álmában sem gondolta volna, hogy egy boszorkánybarlangra fog bukkanni. 

Hátborzongató dolgokat találtak a barlangban 

A 35 éves urbexes rendszeresen kutat fel a világban történelmi helyszíneket. Franciaországban útba ejtettek egy hegy belsejében épült régi kőbányát, amit a német hadsereg is használt.

Miután jó pár órája benn voltunk az egyik kanyar után, ez a kép fogadott minket

 - mesélte Norbert, aki csapatával egy kőből készült oltárra bukkant, amin elégetett viaszgyertyák maradéka volt. A falra feketével keresztet, démoni alakot, boszorkány szimbólumokat és kéznyomokat festettek; a földön pedig széttört emberi csontok hevertek. A bánya belsejében szögesdróttal körbefont, feketére festett, fa keresztet, totemet és kecskekoponyát is találtak.

Démoni alak a falon Fotó: beküldött/Lendér Norbert

Boszorkánysírok és szeánszok helye lehet a barlang

Az urbexes a TikTok oldalán kért segítséget, hogy mit is találtak pontosan a bányában; többen azt írták, hogy egy boszorkányszeánsz helyszínére, de olyanok is akadtak, akik szerint boszorkánysírokat zavartak meg a felfedezők. 

Rengeteg hasonló helyszínt találtunk már az expedíciók alatt. Érdekes hogy milyen sok ember űzi ezt az elfoglaltságot és megszállottja ezeknek a szeánszoknak

 - állapította meg Norbert.

Az oltár Fotó: beküldött/Lendér Norbert

Mi az az urbex?

Az urbex az urban exploration rövidítése, ami fordításban városfelfedezést jelent. Az urbex egy elterjedt szabadidős tevékenység, aminek már saját szubkultúrája van. A városfelfedezés lényege, hogy elhagyatott, lepukkant, romos, vagy éppen működő, de elzárt ember alkotta helyekre, vagy tárgyakhoz jussunk el. Az urbexesek célpontjai lehetnek például elhagyatott városok, gyárak, kórházak, elmegyógyintézetek, börtönök, csatornahálózatok, alagutak, katakombák, ipari és katonai létesítmények, vagy éppen magára hagyott parasztházak, tanyák. Az urbexesek az íratlan szabályukhoz hűen nem árulják el, hogy pontosan hol található az a bizonyos épület, ahol jártak, nehogy vandálok jelenjenek meg és teljesen kifosszák, megrongálják a helyszínt. 

 

Nézd meg Lendér Norbert videóját a boszorkánybarlangról: 

@l.norbertoexplore Több órányi sétára benn a hegy belsejében ilyet talál az ember nem egy mindennapi látvány 😬Van valami ötlet? @Witchtok_Viktória @SagWitch🪐 @Cᴇʟᴇsᴛɪɴᴇ ⛥ @boszorkányosfanpage ☠️#french #abandoned #urbexworld #traveltiktok #urbexworld #foryoupage #france🇫🇷 @EIGHTLESS SIXDOM #witch #witchtok ♬ Creepy and simple horror background music(1070744) - howlingindicator

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek