Tragédia

"Hatalmasat fékezett, borult mindenki" - Busz elé vágott be egy autó Szegeden, többen megsérültek

B. T.

Létrehozva: 2024.07.02.

Módosítva: 2024.07.02.

Többen is a sérültek segítségére siettek.

Rémülten rohantak le az utasok annak a szegedi busznak a fedélzetéről, ami meghökkentő és veszélyes balesetet szenvedett hétfőn (július 1.) délután. A 90-es busz ugyanis éppen a Makkosházi körúton haladt, amikor a semmiből egy kocsi vágott elé. A busz, hogy elkerülje az ütközést, hatalmasat fékezett, amitől azonban az utasok össze-vissza borultak. 

mentő
A mentők két sérültet vittek kórházba   Fotó: OMSZ (illusztráció)

Egy, a járaton utazó fiatal nő egy fórumon osztotta meg hátborzongató élményeit: 

Hatalmasat fékezett a busz, hogy elkerüljük az ütközést és borult mindenki

 - írta Mercédesz. Hozzátette, hogy a járaton egy kisfiú is utazott, akit édesanyja nem sokkal korábban, a Csillag téri megállónál tett fel a buszra.

Információink szerint a hatalmas robajra a közeli üzletekből többen is odarohantak: többen azonnal segítséget hívtak és igyekeztek támogatni a buszról leszálló embereket is, míg az úton közlekedők közül páran az úttesten állták el az utat, hogy a leszálló utasoknak ne eshessen bajuk.

A helyiek szerint a csattanás után a buszt vezető sofőr bár megijedt, példaértékűen viselkedett: azonnal lepattant a buszról, és hidegvérét megtartva azonnal elkezdte leterelni a sérülteket, emellett pedig azonnal értesítette a rendőrséget és a mentőket is. 

Információink szerint még arra is gondja volt, hogy vigyázzon az emberekre és a rémült, egyedül utazó kisfiút megnyugtassa: ő vigyázott ugyanis a gyermekre is, amíg a segítség meg nem érkezett. 

Lapunk úgy értesült, hogy a buszon sajnos azonban ketten is megsérültek: egy idős férfihez és egy házaspár férfi tagjához is mentőt kellett hívni. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek