Viharkár

Döbbenetes fotók: öt család háza is lakhatatlanná vált a vihar miatt Bujon

GUY

Létrehozva: 2024.07.01.

Több család háza is lakhatatlanná vált a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen. A vihar miatt családi házak váltak lakhatatlanná.

Finoman fogalmazva sem kímélték meg a júniusi viharok a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Buj települést. Az ország észak-keleti csücskében fekvő községben óriási pusztítást végzett az időjárás, a viharos szél és a heves esőzések eredményeként öt család háza is lakhatatlanná vált, de a helyi óvoda és iskola épületét is megtépázta a vihar.

A vihar több ingatlanban is komoly károkat okozott Buj községben Fotó: Buj község hivatalos oldala / Facebook

A Buj község önkormányzata által a település Facebook oldalára feltöltött hivatalos közlemény szerint 92 esetben riasztották a tűzoltóságot a viharhoz kapcsolódó esetek miatt, saját hatáskörben pedig a helyi önkormányzat 198 esetben intézkedett és biztosított fóliát a viharkár érintettjei számára.

 

Összességében 290 lakóház volt érintett valamilyen formában, míg öt épület vált lakhatatlanná. Az ezekben lakók elhelyezéséről már gondoskodott a buji önkormányzat. A viharkárokban érintett a helyi óvoda épülete is, amely a Katasztrófavédelem javaslatára és a képviselő-testület határozata alapján a héten zárva tart, ugyanakkor az óvodás és bölcsődés gyermekek számára az étkezés továbbra is biztosított

 – olvasható a település önkormányzatának hivatalos közleményében.

Ezen az épületen is betörtek a tetőtéri ablakok, mindet cserélni kell Fotó: Facebook 

A község vezetése a beérkezett igények alapján azt is összeszedte, hogy mi mindenre lenne most a leginkább szüksége a rászoruló családoknak. Ezek a következők:

  • sík- és hullámpala
  • gipszkarton
  • vakoló- és glettanyag
  • festék
  • bútorok
  • szőnyegek
  • kisebb háztartási gépek
vihar miatt lakhatatlanná vált
Öt család háza is lakhatatlanná vált a viharos időjárás következtében Fotó: Buj község hivatalos oldala / Facebook

Az önkormányzat jelezte továbbá azt is, hogy akik felajánlásokkal vagy adományokkal szeretnék segíteni a károsultakat, azok vegyék fel a kapcsolatot velük a 06 20 333 4827-es telefonszámon, vagy személyesen a Közösségi Házban.

 

Minden segítséget nagyra értékelünk, legyen szó építőanyagokról, bútorokról, ruházatról, vagy akár önkéntes munkáról. Minden adomány és felajánlás hozzájárul ahhoz, hogy közösségünk minél hamarabb talpra álljon és visszatérjen a megszokott mindennapokhoz

 – írta a közösségi oldalán a buji önkormányzat a segítségnyújtás fontosságát hangsúlyozva. 

Közölték továbbá azt is, hogy segítenek a veszélyes hulladéknak minősülő pala összegyűjtésében, elszállításában és megsemmisítésében is. Ez ügyben július 5-e, péntek délig várják a bejelentéseket.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek