Gyász

Édesanyja karjaiban hunyt el az újszülött, miközben a bábák nevetgéltek

K. C.

Létrehozva: 2024.07.11.

Ezt egyetlen szülőnek sem szabadna átélnie.

Első szülése előtt a 26 éves Amelia Bradley a kínok kínját élte át, miközben többször is segítségért kiáltott. Közel 40 percbe telt, mire megvizsgálták, annak ellenére, hogy ő volt azon az estén az egyetlenek az osztályon. 

gyertya, gyász, halálhír
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

S csak ezután következtek élete legrosszabb percei, a szülés után mindent kárpótló pillanatok helyett. A csecsemője meghalt, mert a szülés során nem kapott oxigént, mert korábban a bábák egymással viccelődtek és figyelmen kívül hagyták. 

„El sem hiszem, mennyi Haribost ettem ma este” – nevetgéltek a szülészeten a bábák. Még másik kettő szülésznő arról beszélgetett, hogy melyikük keres több pénzt. 

Theo Bradley-t újra kellett éleszteni a nottinghamshire-i kórházban. A kisfiú életét még születése estélyén visszaadták neki, de másnap édesanyja karjaiban, családja körében elhunyt. A boncolás megállapította, hogy az oxigénhiány okozta súlyos agysérülést követően hunyt el. A vizsgálat bebizonyította, ha Theo korábban születik meg, túlélte volna. 

A gyászoló szülők, Amelia és élettársa, a 26 éves Luke Sherwood, Kirkby-in-Ashfieldből, most azt követelik, hogy a tragédia után szolgáltassanak igazságot. 

„Theo elvesztését ilyen röviddel azután, hogy a világra jött, soha nem fogjuk kiheverni. Már nagyon vártuk, hogy családdá váljunk, és hogy ezt ilyen kegyetlen módon elvették tőlünk, az egyszerűen traumatikus. A mai napig úgy ébredek fel, remélem, hogy az egész csak egy rémálom volt, de aztán ráeszmélek az igazságra, és padlót fogok a gyász miatt. Szeretnék Theo neve előtt tisztelegni, és ezt a szörnyű tapasztalatot arra szeretném felhasználni, hogy a nők szószólója legyek, és segítsek a legjobb ellátást és támogatást nyújtani, amire csak szükségük van” – nyilatkozta Amelia. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek